Petominutno udisanje eteričnog ulja ove biljke smanjuje razinu hormona stresa za čak 24 posto!

By Veljača 18, 2022

Biljka koja je zbog svojih višestrukih i učinkovitih svojstava itekako značajna, popularna i djelotvorna od davnina je svakako lavanda. Tome ide u prilog da se upotrebljava više od 2 000 godina.
Miris lavande očarava i cijela priča o toj biljci počinje od mirisa koji stvara pozitivne reakcije, liječi, smiruje i opušta.
Kod spominjanja mirisa lavande važno je spomenuti eterična ulja od lavande.

lavanda 4

Naime, ta ulja imaju mnoga ljekovita svojstva: antiseptično jer uklanjaju parazite iz crijeva što je povezano s poremećajem u crijevnoj flori, kao analgetik protiv bolova, antifungal protiv gljivica, kardik za srce i sedativ za smirenje…
Najvažnije od svega je da 5 minuta udisanja eteričnog ulja lavande smanjuje razinu kortizola, odnosno hormona stresa za čak 24 posto.
Svjesni smo činjenice da smo svakodnevno izloženi stresu koji uvelike narušava naše zdravlje, a poznato je da je lavanda idealan odabir za suzbijanje istog.
Koristite eterično ulje lavande i vrlo brzo ćete se osjećati puno bolje.

 

lavanda 3

U aromaterapiji lavanda se koristi za kupke, masaže, te ljekovito djeluje protiv celulita, gljivica, gripe, opeklina, ožiljaka i još niz raznih oboljenja i poteškoća.
Postoji i čaj od lavande koji je itekako zdravo piti jer pomaže kod nadutosti, smanjuje visoku temperaturu, uklanja bolesti kože, nesanice, glavobolje, migrene…

 

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana