ZEJNA TREBOTIĆ KUŠETA: “Uživam u izradi svakog modnog komada, a sama sebi sam najbolji model”

By Studeni 14, 2022

Kažu da se sa stilom rađaš. Tu činjenicu opravdava akademska slikarica Zejna Trebotić Kušeta iz mjesta Supetar na otoku Braču. Njezin način odijevanja i likovni svjetonazor je uistinu poseban i to su mnogi prepoznali. Stoga ne čudi da njezini radovi bili iz rubrike moda ili umjetnost ili jedno i drugo privlače pozornost i redovito dobivaju pohvale.
U ovom intervjuu pobliže upoznajte ovu vrsnu umjetnicu, a može se reći i kreativku čiju inspiraciju i originalnost ne može nitko dostići, već joj se samo diviti i ukrasti koju ideju.

zejna 1

U kojem trenutku života ste shvatili da je umjetnost vaša strast, ali i poziv, te što je uslijedilo nakon toga?

To je ono vrijeme kad postanete svjesni boje, olovke i papira.Vrijeme kad otkrijete da u genima nosite talent i ljubav prema umjetnosti i svemu što uz nju ide. Veoma rano sam znala svoj put.

zejna 7

Kreativnost i poseban modni izričaj ne može vam nitko ukrasti. Kako komentirate to?

To je u genima i nitko mi to ne može oduzeti. Na vama je samo da li ćete se prema tome odnositi kao hobiju ili će te se razvijati i uvijek težiti nečem novom, Važno je također straživati i utkati to u svoj svakodnevni život pa i pretvoriti u poziv.

zejna 8

Svojem ste brendu dali ime Zebra Art, odakle taj naziv i što znači, odnosno simbolizira?

."I've never met animal print l didn't like" To je moj moto. Obožavam animal print -leopard, zebra, žirafa , kroko, zmija.....
Zebra Art-crno bijelo (slikar-grafičar sam po struci) spoj mog imena i zebre. Ne znam, svidjelo mi se a i po uzorcima sam nekako već prepoznatljiva.

zejna 6

Osim općenito slikanja i stvaranja umjetničkih radova oslikavate i ukrašavate cipele, torbe, tekstil pa čak i lampe. Tko je zaslužan, odnosno što je presudilo toj svestranosti?

Moja znatiželja i naravno talent. U svakom predmetu vidim nešto. Sve je upotrebljivo i iskoristivo. Možda znatiželja?!Najprije ono - Baš mi takve trebaju ili ovakvu bi torbu . Rijetko ću reći - Ja to ne mogu.

zejna 2

Za kakvu osobnost i stil su rezervirani vaši radovi, precizinije kome su namijenjeni?

Moji radovi prvenstveno su namijenjeni meni. Uživam u izradi svakog modnog komada, a sama sebi sam najbolji model. Naravno da radim i za druge i nemam određenu klijentelu .Uvijek postoji dogovor i trudim se udovoljiti željama klijentica. Moram se pohvaliti da sam godinama stekla određen broj žena koje mi se stalno vraćaju i vjeruju u mene i moj rad.

zejna 4

Koji je bio najspecifičniji predmet ili modni dodatak kojem ste dali “novo ruho”?

Kad se trideset i više godina intezivno bavite poslom kojim se ja bavim , teško je izdvojiti najdraže ili najljepše. Možda plave cipele, leopard borosanke , nekoliko torba, ali traperice definitivno .Sve traperice sam preuredila i ocrtala. Par starih lampa kojima sam udahnula novi život. Dakle mogla bih nabrajati.

 zejna 9

Počeli ste izrađivati i naušnice, koja je tematika i poruka vašeg nakita?

Naušnice su nastale iz potrebe da iznanadim svoju dragu prijateljicu za rođendan. I tako je krenulo. Replika konavoki, starih splitskih košarica, trogirskih i kaštelanskih. Dakle spoj tradicije, riječnih bisera, koralja, lave, mašte i spretnosti mojih ruku. Stoljetna tradicija na moj način nosiva u 21. stoljeću.

zejna 3

Što umjetnici rade kada ne slikaju? Koji je vaš osnovi način relaksacije, te ujedno antistresna terapija?

Kad ne slikam? Uvijek nešto istražujem ,tražim, isprobavam .Nikad ne mirujem i to mi je najveća antistres terapija. Naravno brinem i o mojim muškarcima.

zejna 5

Volite li putovanja, odnosno kojem gradu/državi se posebno divite i zašto?

Volim putovanja i kad god za to postoji vrijeme putujemo .Zemlja - uvijek Italija. Umjetnici u hrani , umjetnici u modi , umjetnici kroz povijest ,u ljubavi, ma u svemu.
Grad? Uvijek New York

zejna 12

Da niste akademska slikarica, što biste bili? (bi li opet ponovili isto zanimanje)
Da nisam akademska slikarica vjerovatno bih bila slikarica.
A možda, postolarka. Ma sve bih ponovila.

 

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana