AMADEA KRAJNOVIĆ: “Slušajući svoju intuiciju iznutra, shvatila sam da se odgovori na sve životne izazove nalaze u nama samima”

By Svibanj 24, 2024

Tko je Amadea Krajnović i zašto je lijepo biti ona?! Riječ je o profesionalnoj holističkoj make up artistici i vlasnici brenda za sve vrste šminkanja pod nazivom RED LIPS . Ali dobro, to je već svima itekako, poznato. Što je ono što Amadeu, osim iznimnog iskustva, znanja, uspjeha... u beauty svijetu čini vrlo posebnom?! To je status brižne i dobre majke, ali i titula žene borca.

Prvo ne moramo objašnjavati jer je njezin odgoj, preslika uspjeha njezine djece. Osvrnimo se na ovo drugo. Žena borac. To je sinonim za ženu lavicu, zmajicu... i sve ono što je prikladno za one “kraljice“ koje ne odustaju od životnih radosti, ali ni od teških trenutaka.( svi smo (do) živjeli i jedno i drugo) Zašto? Jer imaju vjeru, nose optimizam i svjedoče hrabrost.

Amadea Krajnović nam samo može biti inspiracija, a ni „pod razno“ iritacija. Pročitajte intervju...

AMADEA KRAJNOVIC 5

Biti žena, odnosno pripadnica tog tzv. ljepšeg/ nježnijeg spola nije ni jednostavno ni lako. A budimo realni, nije nikad ni bilo. Život sa sobom nosi brojne probleme i trenutke koji zahtijevaju snagu i jakost koju ponekad može izdržati i prevladati samo i isključivo žena. Koji je vaš komentar na ovaj osvrt i podijelite s nama jedan ili više trenutaka kad vam je bilo iznimno teško i mislili ste da je svemu došao kraj , ali itekako ste uspjeli uz borbu i pozitivu?

Da, divno je biti žena, odnosno pripadnica tzv. ljepšeg/nježnijeg spola. Barem se ja tako osjećam u ženskom tijelu i svojoj ženskoj energiji. Život u ženskoj energiji je divan, ali i zahtjevan jer imamo i mnogo životnih uloga, ali i ponekad previše obaveza, posebno onih koje su vezane za dom i obitelj. Samim rođenjem dano nam je mnogo mogućnosti, imamo i veliku moć, ali je nažalost ne živimo u punini. Prvi puta prije skoro trideset godina pročitala sam knjigu Louise Hay,“Kako iscijeliti duh i tijelo“ i upravo ta knjiga je rezultirala mojim velikim životnim promjenama. Naučila me je koliko je važno okrenuti se prema sebi unutra, što mi je u tom trenutku puno pomoglo u rješavanju životnih lekcija koje su se pojavile. Naučila sam da je vrlo važno voljeti sebe, jer na taj način mogu voljeti i druge. Nije to baš bilo jednostavno za shvatiti i prihvatiti, jer su nas uglavnom učili da, ako voliš sebe, da si onda sebičan. Slušajući svoju intuiciju iznutra, shvatila sam da se odgovori na sve životne izazove nalaze u nama samima. Radeći na svom osobnom rastu i razvoju knjiga mi je pomogla da pronađem vlastita ograničavajuća uvjerenja, istražim vlastite obrasce i misli. Intuicija me je uglavnom vodila kroz život, iako je bilo i trenutaka kada je nisam poslušala. S vremenom sam ojačala i svoju unutarnju mudrost i svoj mentalni sustav, koji je jako važan u našem životu. Život je u principu vrlo jednostavan, samo ga mi ponekad bespotrebno kompliciramo. Nosi svoje lekcije, a mi svakodnevno trebamo raditi na tome da produbljujemo svoje shvaćanje života, da manifestiramo svoje najbolje Ja. I naravno, život nam uvijek da samo onoliko koliko možemo podnijeti, a mi žene možemo izdržati i prevladati i nemoguće. Zato je vrlo važno da mi žene radimo na svom osobnom rastu i razvoju, te da se međusobno podupiremo i osnažujemo. Jedna od mojih većih životnih lekcija dogodila se nedavno, točnije prije dvije godine koliko je trajalo moje liječenje, kada je u moj život ušla bolest, ona za koju sam mislila da se događa drugima. Dijagnosticiran mi je karcinom želuca. Vrijeme liječenja kemoterapijom, zračenjem i operacija želuca bilo je vrlo zahtjevno, a u nekim trenucima posebno kritično i izazovno. Moj optimistički duh i okrenutost pozitivi bio je usmjeren prema samo jednom cilju - oporavku i povratku u život. I uz sva moja alternativna znanja i božju pomoć sam danas tu gdje jesam. A eto, ne odlazi se s ovog svijeta baš tako, ako nismo sve lekcije završili, a ja eto očito još nisam i dobro je da je tako .Zahvalna sam na tome. Jedna od predivnih izreka Louise Hay jest da je “Osnaživanje žena najbolja stvar koju možemo učiniti za planet. Kada su žene sputane, nitko nije na dobitku. Kada su žene na dobitku, svi smo mi na dobitku“. I zaista ova rečenica je prava istina, jer mi žene možemo prevladati i izdržati razne situacije jer smo jednostavno - žene.

AMADEA KRAJNOVIC 7

Već neko vrijeme, preciznije dugi niz godina ste u svijetu beauty industrije. Koje certifikate sve posjedujete, koliko je zahtjevan, a koliko isto tako jedinstven taj poslovni put? S velikim iskustvom dolaze i hvalevrijedni savjeti. Koji je vaš savjet “zlata vrijedan” za mlađe generacije koje žele ponosno kročiti u ovaj intrigantan svijet da bi (p)ostali makeup artist, vizažist ili nekog drugo zanimanje iz ove industrije kao što je frizer, kozmetičar…?

Da, u beauty svijetu sam više od četrdeset godina, a profesionalac sam postala kada sam prije 14 godina završila jednogodišnji program jednog od učilišta u Zagrebu za beauty, kazališnu, televizijsku, filmsku šminku i specijalne efekte. Do tad, učilišta te vrste nisu postojala, pa nije postojala ni mogućnost educiranja, osim, izvan Hrvatske. Nakon učilišta završila sam još veliki broj edukacija i raznih tematskih Masterclassa gdje sam usavršavala svoja znanja iz makeup-a, tako da posjedujem veliki broj raznih certifikata ovisno o tehnici šminkanja. Poslovni put profesionalnog make up artista je dug, zahtjevan, ali jedinstven, kreativan i dinamičan, ali vjerujte mi nije baš ni tako jednostavan.Već četrnaest godina sam profesionalni holistički makeup artist, vlasnica brenda Red Lips professional makeup u okviru kojeg šminkam klijentice za sve prilike i održavam radionice u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj, gdje ženama pomažem i učim ih da savladaju tehnike šminkanja svakodnevnog make up- a, prema svojoj osobnosti. Vodim i održavam prema autorskom programu individualne i grupne tečajeve za profesionalne vizažiste koji žele usavršiti svoje tehnike šminkanja ili se žele dugoročno baviti ovim zanimanjem. Sve polaznice ili polaznici koji završe moju edukaciju imaju mogućnost biti dio mog profesionalnog tima kako bi na terenu mogli primijeniti sve ono što su naučili na edukaciji. Trenutno pripremamo radionice u Rijeci, Puli,Otočcu, Osijeku i Slavonskom Brodu, Samoboru i naravno, Zagrebu. A doći ćemo opet i u Dubrovnik. Moja specijalnost su mladenke i njihove gošće, pa sam za njih pripremila i određene vjenčane pakete ovisno o broju gošći i mjestu vjenčanja, kako bismo sve mogli pravovremeno organizirati, sa što manje stresnih momenata. Ciljna skupina u mom radu su uglavnom žene sa zrelom kožom. Moja generacija nije imala dostupnost informacija i edukacija, pa nas nije nitko mogao naučiti, kao što to imaju današnje generacije koje prate trendove putem interneta ili Youtubea. U svoju ponudu uključila sam i uslugu osobnog asistenta pri kupovini kozmetike, ali i odjeće i obuće sa svojim klijenticama s obzirom da sam i image consultant. Moj savjet svim kolegicama koje se odluče dugoročno baviti ovim zanimanjem jest da budu strpljive, jer uspjeh se ne događa i ne dolazi preko noći. Ono što je važno jest da se obavezno educiraju i stalno ulažu u svoje znanje, otvore pravni subjekt koji im najviše odgovara kako bi mogle raditi u skladu s našim zakonima, a ukoliko se žele profesionalno baviti ovim zanimanjem. Isto tako važno je da budu ljubazne, pristupačne, s osmjehom na licu, da im zadovoljstvo klijentica bude na prvom mjestu, ali naravno, u skladu s poslovanjem i poštivanjem pravila struke, jer samo na taj način će se svaka zadovoljna klijentica ili klijent vratiti i preporučiti drugima, pa se tako stvara dugoročna baza zadovoljnih klijenata. Željela bih svakako podsjetiti svoje kolegice da na svom profesionalnom putu nikako ne zaborave na sebe.

AMADEA KRAJNOVIC 1

Svaka osoba tijekom života postavlja određene prioritete i rangira ih po važnosti. Kako izgleda vaša lista od 5 najbitnijih stvari u životu. Također, pojasnite nam zašto ste se odlučili baš za te stavke?

Kao mladoj djevojci u Osijeku, u sredini u kojoj su svi poznavali moje roditelje, baku i djeda, pa kasnije i mene, bilo je vrlo zahtjevno odrastanje, iako mi je djetinjstvo bilo divno. Važeći kolektivni prioriteti toga vremena bili su završiti školu, upisati fakultet, udati se, imati djecu, pobrinuti se za egzistenciju, zaposliti se ustabilnoj tvrtki i po mogućnosti ostati tamo do mirovine, otići u mirovinu i uživati. Nakon što sam završila srednju školu, upisala sam razrednu nastavu na Sveučilištu u Osijeku iako je moja želja bila studirati psihologiju u Zagrebu, ali s tim se moji roditelji nisu složili. U to vrijeme moj prioritet bio je završiti školovanje, zaposliti se, samostalno zarađivati, imati obitelj. Jako sam voljela i željela voziti automobil, pa je moja velika želja biti položiti vozački ispit. S obzirom da je moj otac bio u automobilskoj struci, a i radeći kao sudski vještak pomagala sam mu pišući sudska izvješća na pisaćoj mašini i na taj način sam puno naučila o automobilima i prometnim pravilima ponašanja. Moja prva plaća bila je investirana u auto-školu, i sada znam da je to bila odlična odluka. Kao student radila sam u osnovnoj školi u nižim razredima, nakon čega sam na preporuku mamine prijateljice počela raditi u jednoj u to vrijeme od najjačih banaka. Uz sve benefite takvog tadašnjeg radnog mjesta na kojem sam provela dvanaest godina, uz zahvalu za sve što sam naučila,posao me nije ispunjavao i jednog ponedjeljka dala sam otkaz i krenula u poduzetništvo. Suprugu i meni s malim djetetom kao mladoj obitelji u to vrijeme bio je prioritet riješiti i stambeno pitanje. Nakon toga došao je rat i znamo kako je i koliko dugo trajao, a u ratnom vremenu prioriteti su se promijenili, jer je tada jedini prioritet bio preživjeti. Nakon što smo proveli rat u Osijeku, a u koje ratno vrijeme se u Osijeku rodila i naša kći, 1996. godine preselili smo se u Zagreb.Prioritet u početku našeg obiteljskog života bili su mi obitelj, moja djeca,njihovo školovanje, edukacije, kvalitetno provedeno vrijeme s njima, ulaganje u njih i njihove aktivnosti kojima su se željeli baviti, sve dok nisu postali samostalne mlade osobe. Nakon što su završili školovanje, radili su u raznim sustavima, a danas su mladi poduzetnici koji rade poslove koje vole. Paralelno s rastom i školovanjem djece, bavila sam se i razvojem poduzetništva kao kreativac u grafičkoj djelatnosti u koju sam krenula davnih 80-tih nakon što sam dala otkaz u jednoj od najpoznatijih banaka u to vrijeme, a u grafičkoj djelatnosti sam i danas uz dva razvijena brenda – vjenčane šibice “The Perfect Match“, za koji smo dobili i nagradu za najbolji promotivni materijal na Sajmu vjenčanja u Areni u veljači ove godine i komercijalni brend za promociju svih djelatnosti “Zapali me“. Živeći u Zagrebu, moji životni prioriteti su se počeli mijenjati. Susrela sam se s učenjima metafizike, kineske medicine, postala sam energetski terapeut – reikista i stečena znanja počela praktično primjenjivati.Otkrivala sam stara uvjerenja koja mi nisu više koristila, a koja su me sputavala u mom daljnjem razvoju. Svaki dan sam sebi postajala sve bolja i bolja osoba, kao što danas kažu - najbolja verzija sebe.Dvije godine sam provela u liječenju karcinoma od kojeg sam nedavno oboljela. Uspješno sam se oporavila uz božju pomoć, obitelj i prijatelje. Znajući i primjenjujući sva alternativna znanja, shvatila sam da sam sebi uvijek trebala biti prvi prioritet, uz dužno poštovanje prema svima i svemu. Drugi prioritet je obitelj, koja je doprinijela mom brzom i uspješnomoporavku nakon dijagnoze koja je na momente bila zahtjevna i kritična. Iskreni, pravi prijatelji bili su u svakom momentu prisutni i pridonijeli su svakako mom uspješnom oporavku, jer sam u svakom trenutku bila u njihovim molitvama. Danas, moji prioriteti su malo drugačiji….. Na prvom mjestu sam ja i moje zdravlje koje mi je izuzetno važno s obzirom na prethodna iskustva. A što je i razumljivo jer i u avionu prvo sebi stavimo masku na lice, zar ne? Na drugom mjestu je obitelj, a na trećem pravi iskreni prijatelji. Sve ostalo slaže se prema božanskom redu i događa se onako kako se treba dogoditi onda kada treba…i kad imate vjeru događa se obilje u svim životnim segmentima. Provjereno!

Vlasnica ste brenda RED lips i istoimenog studija za šminkanje. Osvrnimo se na crvenu, ali baš jarko crvenu boju koja se često upotrebljava u beauty standardima. Pretpostavljamo da je i vi favorizirate. Crveni ruž i crveni lak za nokte su bili i ostali vječni “must have”. Kolika je potražnja općenito za njima i usporedite situaciju prije i sad?

Već četrnaest godina sam profesionalni holistički makeup artist i vlasnica brenda RED LIPS professional make up u okviru kojeg šminkam klijentice za sve prilike i održavam radionice u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Kao holističar žene učim o važnosti njege lica i kako savladati tehnike šminkanja svakodnevnog makeup-a u skladu s njihovom osobnošću. S obzirom da su crveni ruž za usne i crveni lak za nokte bili i ostali vječni „must have“ u beauty industriji, moj brend RED LIPS je i dobio ime prema crvenom ružu na usnama i crvenom laku na noktima koji su moj zaštitni znak. Crveni ruž ima dugu povijest, njegova upotreba datira još od Egipta, kada su i Egipćanke koristile crvenu boju kako bi naglasile usne, kao i Rimljanke i Grkinje. Tijekom srednjeg vijeka korištenje ruža za usne bilo je povezano s crkvom i smatrano je neprimjerenim. U 20. stoljeću intenzivno su ga počele koristiti modne ikone Coco Chanel i Elizabeth Arden, pa je postao simbol glamura, ženstvenosti i elegancije. Danas crveni ruž naglašava ženstvenost, osjećaj moći, elegancije, ali ima i posebno društveno značenje jer su ga kroz povijest žene koristile i kao simbol bunta.Prema mom iskustvu prilikom šminkanja klijentica, kao i na edukacijama, uočila sam da veći broj žena ne nosi crveni ruž, najčešće iz neznanja koja nijansa im najbolje pristaje ili iz straha da se previše ne ističu ili da ga nije primjereno nositi u njihovim godinama.. Crveni ruž povezan je i s osjećajem samopuzdanja, pa mnoge žene ne znaju kako bi ga nosile. Veći broj žena smatra i da crveni ruž nije primjeren za dnevne prilike, već samo za večernje izlaske. No, kada im na radionicama pronađemo odgovarajuću nijansu, budu oduševljene i uključuju ga u svoju makeup rutinu, jer crveni ruž podiže našu vibraciju i samopouzdanje. Da bi odabrali odgovarajuću nijansu crvenog ruža važno je fokusirati se na podton kože ( topli ili hladni ) i uskladiti ruž s istim. Svjetlija koža preferira hladnije nijanse, a tamnija koža može podnijeti i intenzivnije nijanse crvenog ruža. Danas su mlađe generacije hrabrije, eksperimentiraju i češće nose crveni ruž za mnoge prilike, jer osim što podiže samopouzdanje, podiže i svaku odjevnu kombinaciju. Isto tako žene noseći crveni ruž ističu svoju ženstvenost, samopouzdanje i eleganciju. Kad Vam je “loš“dan ili možda niste zadovoljni sa sobom, nanesite crveni ruž na usne i vidjet ćete kako Vam se mijenja energija i podiže raspoloženje. Kada nosite crveni ruž na usnama vaš stav, ali i vaše držanje trebaju biti u skladu s njim.

AMADEA KRAJNOVIC 4

Dodijelite određenim vrstama šminkanja boju i tehniku šminkanja za koju smatrate da je najbolja.

Dnevni/ casual make up,

Večernji make up,

Make up za maturalnu zabavu,

Vjenčani/wedding make up

Business/ poslovni make up.

S obzirom da sam profesionalna holistička make up artistica s dugogodišnjim iskustvom, moj stil šminkanja je “make up-no make up“, odnosno prirodni look. Na taj način, boje i tehnike šminkanja prilagođene su svakoj osobi individualno, prema njezinoj osobnosti, boji tena i originalnoj boji kose, a u skladu s prilikom za koju je potreban make up. Nakon što utvrdim sve potrebne elemente za šminkanje, šminkam intuitivno, tako da tehnike i boje prilagođavam svemu što sam prethodno navela. Osnove dobrog make up-a su njegovana i hidrirana koža, a baza dobrog make up-a je uvijek savršena nijansirana podloga u skladu s tipom i podtonom kože. Dnevni/ casual make up je lagani prozračni make up kojeg čini dobro nijansirana podloga s nude bojama sjenila i laganim nude nijansama na usnama, tehnikama prema osobnosti, a sve u skladu s odjevnom kombinacijom klijentice. Večernji make up je intenzivniji od dnevnog, ali usklađen s prilikom i lokacijom za koju je potreban, naravno u skladu s osobnošću klijentice injezinoj odjevnoj kombinaciji. Može ga upotpuniti intenzivnija nijansa crvenog ruža. Make up za maturalnu zabavu svakako bi trebao biti prilagođen prilici u skladu s osobnošću i odjevnom kombinacijom maturantice. Nikako ne bi smio biti predimenzioniran, s velikom količinom pudera na licu i prenaglašenim obrvama i usnama koje nisu primjerene prilici, dobnoj granici, jer su maturantice ionako već same po sebi prelijepe. S obzirom na moje dugogodišnje iskustvo u suradnji s mladenkama, za vjenčani makeup svakako preporučujem da isti bude sofisticiran, prozračan, intenzivan koliko je potrebno za fotografiju, u skladu s mladenkinim željama, osobnošću, modelom vjenčanice, temom vjenčanja ako je zadana, tradiciji, kulturološkim obilježjima ako su prisutni i sl., te uz obavezan probni make up kako bi mladenka bila sigurna da će se na svoj svečani dan u životu dobro osjećati s odabranim makeup-om. Što se tiče pravila poslovnog odijevanja kao i pravila poslovnog makeup-a, moje mišljenje je da bi svaka žena trebala poznavati osnove poslovnog odijevanja, kako bi mogla dostojanstveno predstaviti sebe i djelatnost kojom se bavi. S obzirom da sam više od 40 godina poduzetnica, smatram da je vizualni identitet kako tvrtke, tako i vlasnika i djelatnika koji ju predstavljaju, iznimno važan. Dolazim iz obiteljskog okruženja gdje su odijevanje i make up uvijek bili u skladu s osobnošću i prilikom, te iz svijeta obrazovanja ibankarstva gdje je redovito bio propisan dress code. Uvidjevši potrebu educiranja žena poduzetnica, prije deset godina predstavila sam autorski program edukacije Business make up za žene poduzetnice u određenim prilikama, a kao image consultant educiram žene o odabiru poslovne odjeće za razne prigode ili prema propisanom dress codu, a u skladu s njihovom osobnošću. Za prvi dojam potrebno nam je samo 7 sekundi, i prema riječima Coco Chanel “ Nećete imati drugu priliku da napravite prvi dojam“ je iz tog razloga vizualni identitet posebno važan, jer i prema istraživanjima, uređene žene više zarađuju.

AMADEA KRAJNOVIC 3

Kozmetička torbica i torba među omiljenim su ženskim modnim predmetima. Što svaka žena mora imati u kozmetičkoj torbici, a što općenito u torbi za svakodnevnu upotrebu?

Veliki sam fan torbi kao omiljenog ženskog modnog dodatka, a moram tome dodati da sam veliki fan i cipela, jer jedno povezuje drugo. Do prije bolesti sam bila krupnija i uvijek sam nosila velike torbe u kojima je bilo svega što poželite i svega što vam možda zatreba. Dakle, nisam nosila samo što je meni bilo potrebno, nego sam nosila i ono što bi možda moglo zatrebati i mojim prijateljicama ili poslovnim suradnicama, kolegicama….tako da je u mojoj torbi uvijek bilo svega, od standardnih ženskih stvari sve do rezervnih čarapa, kišobrana, džempera, prijenosnih baterija, nekad i rezervnih cipela... Danas, uz velika učenja da u torbama simbolički nosimo zaista puno fizičkog tereta koji predstavlja životne terete, malo pomalo otpuštajući nepotrebne životne terete, smanjila sam veličinu torbe, ali i njezin sadržaj koji je sada u skladu s veličinom. U mojoj torbi danas se nalaze mobitel, ključevi, boca s vodom, sunčane naočale, kišobran ( po potrebi) , a u kozmetičkoj torbici samo nužni predmeti. Kozmetička torbica trebala bi sadržavati samo nužne potrebne predmete kao što su mala bočica parfema, ogledalce, ruž ili sjajilo ako ga koristite ili labelo, korektor, eventualno puder u kamenu, mala krema za ruke, dezinficijens, papirnate maramice….eventualno mini pribor za manikuru - škarice, rašpica za hitne slučajeve.. Ukoliko ste cijeli dan u uredu kozmetičku torbicu prilagodite vašim potrebama, ovisno što vam je svepotrebno za cjelodnevni radni dan.AMADEA KRAJNOVIC 8

Svaka uspješna poslovna žena kao što ste vi mora imati i tzv. slobodno vrijeme za svoje hobije, rituale, načine opuštanja/relaksacije, ali i suzbijanja stresa. Kako provodite slobodne trenutke?

Kao što sam već prije spomenula, preseljenjem u Zagreb susrela sam se s učenjima metafizike, kineske medicine, postala sam energetski terapeut – reikista i počela znanja praktično primjenjivati. Otkrivala sam stara uvjerenja koja mi nisu više koristila, a koja su me sputavala u mom daljnjem razvoju, mijenjala ih i oblikovala nova, meni odgovarajuća kako bi povećala kvalitetu svog života. S obzirom da je jedan dio mog života bio izuzetno stresan, naučila sam meditirati, koristiti razne tehnike za opuštanje, za pravilno disanje, ali i ne dozvoliti da stresne situacije utječu na moj mir. Sama svjesno kreiram svoj dan u kojem ću uživati, a ukoliko se dogode neke nepredviđene situacije, prihvatim ih, suočim se s njima i prepustim se rješenju koje će doći. Sada se ponašam slično kao Japanci koji prihvaćaju životne okolnosti kakve jesu, a u čemu im pomaže njihov izraz “Šikata ga Nai“, što znači “ništa se tu ne može učiniti“. To znači da prihvatite, da se suočite sa situacijom i na kraju prepustite onome što će biti, jer uvijek će se dogoditi baš sve onako kako treba. I zaista je tako. Kad ste suočeni sa situacijom koju ne možete kontrolirati, trebali bi naučiti da se prvo trebate odmoriti, da se umirite, da naučite duboko pravilno disati i da prihvatite i zahvalite na svemu što imate i svemu što tek dolazi. Zahvalnost je važan osjećaj za sretan život, da ste zahvalni na svemu što imate i na svemu što će doći, bez obzira o čemu se radilo.Vjerujte mi na ovaj način je život puno jednostavniji i lakši i sve se uvijek posloži kako i kada treba, samo treba imati vjeru. Danas, puno hodam, odmaram, veselim se svakom novom danu, uživam u ritualima ispijanja kave u gradu sama, ili s prijateljicama, čitam, putujem, educiram se, družim se i svjesno kreiram svaki svoj dan. Nakon završetka liječenja, važno mi je da održavam zdravlje o kojemu sada zaista brinem, kao i o sebi s punom pažnjom. U svojim jutarnjim ritualima koristim kvalitetne i zdrave proizvode jedne američke tvrtke, a što su pokazali i moji skoro savršeni liječnički nalazi o benefitima istih. Stres sam svela na najmanju moguću mjeru, koliko god je to moguće, a ako se i dogodi neka nepredviđena stresna situacija, tehnikama disanja i meditacijom vrlo brzo se vraćam u ravnotežu.

AMADEA KRAJNOVIC 9

Podrška ženama od strane žena je itekako važna u svim sferama i segmentima društva. Koliko su danas po vašem mišljenju žene jedna drugoj podrška, a koliko “zadrška”. Što potiče podršku, a što sputava ( ljubomora, želja za nadmetanjem, frustracije, kompleksi, osjećaj manje vrijednosti…)              

 Ženska energija je izuzetno moćna energija i ukoliko je ne usmjerimo u pravom smjeru događa se ona poznata izreka “žena je ženi vuk “. I danas, nažalost u 21. stoljeću još uvijek nismo osvijestili da samo, zajedno možemo kreirati bolji i kvalitetniji život za sve nas. Smatram da je to uvjerenje danas još uvijek prisutno, ali ipak u nešto manjoj mjeri nego prije. No, još uvijek se mi žene dovoljno ne podržavamo, ne surađujemo. Uzroci toga su i odrastanje u konzervativnim sredinama, nedovoljna asertivnost koju većinu nas žena nitko nije naučio. Nažalost, ljubomora, frustracije, kompleksi što nismo dovoljno dobre, osjećaj manje vrijednosti, nedovoljno samopouzdanje i samopoštovanje još uvijek su duboko ukorijenjeni u našoj podsvijesti, ali ipak vjerujem da će uskoro sve ove emocije biti svedene na najmanju moguću mjeru. ili će možda čak i netragom nestati .Zašto? Jer iste više neće biti potrebne čovječanstvu koje je sada u vremenu velikih promjena i stvaranju novih temelja za bolji i kvalitetniji život svih prisutnih na planeti Zemlji. Moram spomenuti da sam osobno sretna i zahvalna jer u mom okruženju imam “mali krug velikih ljudi“ podržavajuću žensku energiju, a ima i poneka muška energija. Ponosna sam što sam u poslovnom timu s dobrim ženskim energijama gdje zajedno radimo, podržavamo se, međusobno pomažemo, družimo se, putujemo, planiramo, sada sanjamo i ostvarujemo velike snove. A kako kažu : Kako zračiš, tako privlačiš.

AMADEA KRAJNOVIC 6

Tri su vremenska razdoblja - prošlost, sadašnjost i budućnost. U jednoj riječi ili pak rečenici pojasnite vašu prošlost, definirajte vašu sadašnjost i prognozirajte vašu budućnost.

Sve se događa s razlogom i onda kada se treba dogoditi. Moja prošlost je onakva kakva je trebala biti, sadašnjost je sadašnji trenutak koji živim, a budućnost u ovom momentu sada svjesno kreiram, pa će ona onda takva i biti.

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana