Lijepo je biti poduzetnica, još ljepše majka, a najljepše dobra osoba!

By Lipanj 03, 2024

Što je to feminizam i koji mu je cilj? Feminizam je naziv za grupu ideologija i političkih pokreta.
Osnovni cilj ovog “pojma” je poboljšanje položaja žena u društvu, točnije izjednačavanje prava žena s pravima muškaraca.
Feministički pokreti redovito se manifestiraju kroz raznovrsne kampanje za ženska prava u vidu prava glasa, adekvatnog obrazovanja, jednakog prava u braku…
Vrijeme je da postavimo pitanje - mogu li žene uspjeti u svim sferama društva i na svim pozicijama?!
Zaboravimo generaliziranje pa se odgovor odnosi da mogu uspjeti na većini funkcija.
Koje su to funkcije? Mnoge. Ali, navedimo - neke od njih. Žene su uspješne liderice, političarke, glasnogovornice, profesorice…, ali isto tako, doktorice, vođe ( ili samo zaposlenice) u područjima beauty industrije, operne dive ( i druga zanimanja iz svijeta glazbe), umjetnice…
Mogu li žene biti uspješne? Itekako. Štoviše, imaju prednost da nerijetko “grade” uspjeh zahvaljujući vlastitom znanju i sposobnosti , a ne zbog nečijih nametnutih mišljenja ili pak interesa.
Mogu li se žene “obogatiti” u smislu majčinstva? Mogu. Ali, tu postoji jedan trik. Mnoge žene bi voljele biti majke, ali nažalost ne mogu pronaći adekvatnog partnera/muža… , odnosno nemaju sreće u privatnom životu i nikada ne postanu majke. To je po našem mišljenju “nepravda”, ali takav je život.
Prigovor na ovaj odgovor odnosi se i na bračne parove koji su u braku, ali ne mogu postati roditelji.( iz mnogih razloga).
Lijepo je biti poduzetnica, još ljepše majka, a najljepše dobra osoba. Jer, od ljudskosti počinje životni uspjeh ( i privatni i poslovni)

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana