Međugorje - malo mjesto sa velikim blagoslovima!

By Ožujak 15, 2023

Putevi svih pravih vjernika, ali i onih koji to žele (p)ostati vode direktno u Međugorje, vrlo poznato i posjećeno rimokatoličko hodočasničko odredište koje se nalazi u općini Čitluk u Bosni i Hercegovini.
Što (p)osjetiti i vidjeti u Međugorju? Prije svega, crkvu svetog Jakova u samom centru i Brdo Ukazanja Blažene Djevice Marije.
Ono što svaki vjernik, ali i turist prvo osjeti prilikom dolaska u ovo svetište je mir koji ima veliki značaj u životu svakog čovjeka.
Mir nam je svakodnevno potreban i više nego što mislimo, ali nažalost toga često nismo ni svjesni.
Što je u stvari pravi mir? Odgovor je vrlo jednostavan, ali i značajan, a odnosi se na duhovni susret s Bogom koji u svetištima kao što je ovo još više dolazi do izražaja.

međugorje 24

Hercegovački krš, lijepa priroda i svježi zrak odraz su ovog podneblja u kojem se ukazala Gospa koja kao da je birala svoje posebno, ali i najljepše mjesto.
Što se događa u Međugorju? Osim ukazanja koja su počela 24. lipnja 1981. godine kada se Gospa ukazala šestorici djece, a to su redom Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, svakodnevno smo svjedoci brojnih ozdravljenja i to ne samo od nekih i/ili specifičnih bolesti, već od doslovce raznih i svakakvih.

međugorje 20

Bolest, bez obzira na koju vrstu se odnosila može biti i prikaz “križa” kojeg nosimo ili smo nosili. Osim toga, Isus je umro i trpio na križu, a sve zbog nas - da bi mi živjeli, odnosno dao je svoj život za nas. Ima li što značajnije od toga?! Zasigurno, ne.
A ta žrtva dokaz je njegove neprocjenjive ljubavi prema svakom, ali doslovce svakom čovjeku.
Stoga ne čudi da vjernici iz cijelog svijeta posjećuju Međugorje, a oni koji žive u blizini ili na ovom mjestu imaju tu privilegiju svakodnevno ili vrlo često moliti, odlaziti na svetu misu, ići na križni put, ispovjedati se, paliti svijeće…

međugorje 9

Mnogi vjernici znaju reći da tko jednom posjeti Međugorje, opet se iznova vrati. I to i jest prava istina. Povod odlaska, ali i ponovnog povratka može biti nakana, blagoslov, zahvala ili pak otkrivenje.
Ako nekoga zanima, a postoje takve nedoumice kada i u koje vrijeme/ godišnje doba posjetiti Međugorje, odgovor je jednostavan – uvijek, jer nema pravog vremena. U ovo svetište, a i općenito vjerska odredišta svi su pozvani, ali također i dobrodošli bilo kada.

međugorje 8

Jedno je sigurno i to se redovito potvrđuje - Međugorje je bilo i ostalo, malo mjesto, sa velikim blagoslovima!
To najbolje znaju oni koji su doživjeli najljepše trenutke obraćenja i poniznosti u ovom svetištu. A nema sumnje, ima ih itekako puno. Zašto?! Pa, čuda se događaju onima koji vjeruju.

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana