Upoznajte Tenu Murk – umjetnicu, prijateljicu, kreativku…

By Studeni 25, 2022

Život piše i predstavlja priče , različitih uvoda i zaključaka koje mogu biti emotivne, pozitivne, iskrene i inspirativne.
Upravo sve te odrednice sadrži priča o mladoj 22- godišnjoj djevojci Teni Murk iz Čakovca.
Tko je zapravo Tena Murk? Kako je predstaviti na zanimljiv i originalan način? Najljepše opisom značenja njezinog imena , odnosno slova koja čine njezino ime.

tena 2


TENA

T – talentirana umjetnica
E – emotivna djevojka
N- najbolja prijateljica
A – aktualna kreativka

Tena je djevojka koja je rođena s Downovim sindromom.
Prisjetivši se dana iz djetinjstva vrijedi spomenuti da je Tena prvo dijete upisano u redovni vrtić ( jaslička grupa) u Međimurskoj županiji.
Nakon vrtića završila je osnovnu , a potom srednju školu - smjer pomoćni krojač što se pokazalo idealnim odabirom. Zašto? Zato jer Tena ima talent, volju i smisao za kreativnim stvaranjem.

tena 1

Tena ja aktivna članica Udruge za Down Sindrom Međimurske županije. Uživa u radu rukama, slikanju, šivanju, dekoriranju…
I još nešto, ulaže veliki trud i rad u svaki umjetnički primjerak i ništa joj nije teško.
U slobodno vrijeme preferira plivanje, jahanje i vježbanje i to joj također ide za rukom pa do izražaja dolazi njezina svestranost što je za svaku pohvalu.
Njezina obitelj joj je najveća podrška u radu i širenju njezine svestranosti prema različitim smjerovima gdje umjetnost dominira.

tena 3

Osim toga svojim ručnim radovima daje novi izgled - specifičan i upečatljiv.
S obzirom da se bliži vrijeme adventa i počinju pripreme za Božić Tena izrađuje, preciznije šije boriće koji idu na vjenčiće za vrata i adventske vjenčiće za svoju udrugu.

tena 4

Također izrađuje personalizirane boriće za sebe koji su joj prava motivacija i velika radost, a mogu se naručiti putem facebook stranice Modina nakit by Marija Murk.
Naručite i vi svoj unikatan ukras putem facebook stranice Udruga za sindrom Down Međimurske županije i razveselite nekog za najljepše doba godine.
Zašto? Ljubav pokreće svijet. S velikom ljubavlju su rađeni ovi ukrasi i nema sumnje još veću ljubav će donijeti u vaš dom. Ima li što ljepše i emotivnije?!

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana