Oslikavanje šalica – ljubav kojoj nema kraja!

By Rujan 28, 2022

Crtanje je njezina ljubav još od djetinjstva, a oslikavanje šalica i drugih keramičkih predmeta je nastavak kreativnog stvaranja.
Iako ju je život odveo u drugom smjeru i sad je diplomirana ekonomistica nikad nije zaboravila svoju prvu ljubav, a to je umjetnost.
O kome je riječ? Riječ je o Nikolini Radaš iz Splita  koja je udana u Zadar i prije svega majka troje djece, a potom kreativka koja neizmjerno uživa u slikanju.
Njezine šalice odraz su njezine osobnosti koja je pozitivna i karaktera koji je pun radosti i veselja.
I upravo tu radost prenosi na izradu svakog pojedinog primjerka pa njezine radove možete pronaći na facebook stranici  Handmade by Nicole  i instagram profilu handmade_ by_ nicole_22 

handmade by nicole 10

POSTUPAK IZRADE

Svaka šalica je unikat za sebe i postupak izrade zahtijeva preciznost, strpljenje, trud i rad.
Sve šalice su nakon prethodnog detaljnog pranja i sušenja pažljivo ručno oslikane kistom (ne flomasterom) s visokokvalitetnim postojanim bojama. Nakon slikanja se suše na sobnoj temperaturi minimalno 4 sata, no većinom po 12 h ili duže po potrebi. Zatim se peču na visokim temperaturama 90 minuta dok se ne fiksiraju. Nakon završetka pečenja se polagano hlade cijelu noć u zatvorenoj pećnici. Preporučuje se održavanje ručnim pranjem bez struganja, ako u perilici posuđa onda temperatura može biti do maksimalnih 50°C, ne preporučuje se njihova upotreba u mikrovalnoj pećnici. Za oslikati jednu šalicu potrebno je minimalno 30 min do 2 sata, ovisno o količini detalja.

handmade by nicole 11

handmade by nicole 12

handmade by nicole 7

handmade by nicole 8

PODRŠKA OBITELJI

Kad jednom shvatite da vam za rukom ide bilo koja umjetnička aktivnost teško se prestajete baviti onim što vas ispunjava i raduje.
Svaki umjetnički rad novi je izazov i radost. Redovito istražujete nove tehnike, boje, motive i mogućnosti i to je jedna ljubav kojoj nema kraja.
Upravo tako stvara i živi Nikolina Radaš kojoj je svaki dan povod za inspiraciju.
A inspiraciju pronalazi svugdje.

handmade by nicole 1

handmade by nicole 2

Obitelj joj je najveća podrška u radu, posebice suprug Ivan na kojeg se može uvijek osloniti, a djeca Rita, David i Jakov daju joj svakodnevno motivaciju i snagu.
Lijepo je raditi ono što voliš, ali uz podršku je uspjeh zajamčen.
Zato, neka vam Nikolina bude primjer da se sve može kad se hoće, a naročito postići sklad između privatnog i poslovnog života.

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana