Šoping – terapija, navika, ovisnost ili samo potreba?!

By Srpanj 14, 2022

Poznato je da je šoping, antistres terapija za većinu žena, a za određene pripadnice ljepšeg spola navika. Sve je prihvatljivo dok šoping ne postane ovisnost. Ako se radi o potrebi, odnosno nedostatku odjevnih predmeta sasvim je normalno da idete u kupovinu drugih.
Svaka djevojka ili žena jednom je bila šopingholičarka, a neke su to redovito.

šoping 3

Postavlja se pitanje - ima li pretjerano kupovanje smisla, logike i kraja?
Kada se spominje smisao misli se na nepotrebnu kupovinu odjeće, a u većini slučajeva se nosi jedno te isto dok se ormari kontinuirano „pune“ odjećom.
Logike nema jer kad je u pitanju ženski šoping svaka logika nestaje.
Kraja bi trebalo biti, ali u većini slučajeva ga nema. Jedini spas kod početka kraja je financijska situacija i minusi na računima.
Kako reći dosta i stopirati pretjerani šoping? Vrlo jednostavno – počnite štediti, kupujte npr.dvije skupocjene stvari, a ne mnogo jeftinih, racionalizirajte potrošnju i osvijestite sebe da je pretjerano kupovanje skroz nepotrebno.

šoping 2

Ukoliko je to za vas neizvedivo priuštite si jednom godišnje odlazak na putovanje i obavite šoping na atraktivnoj destinaciji. Koja je prednost? Kupujete ono što nema u našoj zemlji, upoznajete drugačiji dizajn, te nosite unikatno i originalno što drugi nemaju.
Zašto bi svi nosili isto kad imate priliku biti jedinstveni?!

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana