Mendulina hit krema za lice od smokve prilagođena veganima

By Veljača 07, 2022

Osluškujući želje korisnika, liniju prirodne kozmetike „Mendula“ odlučili smo proširiti novim proizvodima, kremama za lice prilagođenim veganima.
To znači da u osmišljavanju tih krema nije samo trebalo paziti na sastojke koji su očito životinjskoga porijekla, poput meda, pčelinjega voska ili propolisa, već je trebalo nabaviti i adekvatne konzervanse i emulgatore.
Krema sa smokvom osmišljena je u želji da se ide korak dalje u traženju nečega što bi odisalo podnebljem iz kojega je poteklo. Do sada su se od mirisa primorja u Menduline proizvode utkali lavanda, smilje, kadulja, ružmarin, limun, mandarina i drugi.

mendula 2

Smokva, koja se relativno rijetko nađe u kozmetičkim proizvodima, unijela je dašak osvježenja, ali i inovacije u cijelu liniju. Sok smokve, zajedno s vodom, čini vodenu fazu ove kreme, baš kao što to u drugim kremama čine hidrolati. Sok smokve odlično održava vlažnost kože i čini je mekom i gipkom.
U odabiru najboljih komplementarnih sastojaka dobro nam poznatoj smokvi, baš poput igre riječi, nametnula se jedna druga smokva, ali ona je svoje mjesto u receptu zadržala s itekako dobrim razlogom. Drugi sastojak ove kreme ulje je indijske smokve, biljke koja često ukrašava naša primorska dvorišta, a rijetko je tko sadi svjestan njezine velike vrijednosti. To je onaj dobro poznati kaktus malo duljih neugodnih bodlji i malih grimiznih plodova. Njezino skupocjeno ulje bogato je sterolima i vitaminom E i zvijezda je anti-age kozmetike i pripravaka za zrelu kožu. Kao takvo, nametnulo se kao odlično obogaćenje već klasičnom trojcu Menduline uljne faze – maslini, bademu i jojobi.

mendula 3

Kao odlične nadopune sastojcima koji vlaže i pomlađuju kožu, nametnula su se dva eterična ulja – protuupalna i slatka lavanda koja zacjeljuje i umiruje i opojni tamjan koji dezinficira, čisti, zateže kožu i djeluje kao moćan anti-age sastojak.
Ovako osmišljeni recept najzad je trebalo isprobati i vidjeti kako će skladno zamišljena teorija izdržati ispit prakse. Rezultat nije razočarao; baršunasta, svilenkasta krema opojnoga mirisa koja na koži ostavlja ugodan osjećaj mekoće i zaštite.

mendula 4

Krema ponosno nosi i oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za 2021. godinu.

Ivana Prah/ MONTE Creative Studio

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana