VESNA PRETKOVIĆ SPOSA: "Ulaganje u vlastite snove dovelo je do najvećeg osmijeha na licu mojih mušterija"

By Veljača 29, 2020

Ime Vesna Pretković Sposa svojevrsni je sinonim za savršen modni dizajn, uspjeh u poslu, pristupačnost prema svima, odvažnost u svakom pogledu, brend koji je omiljen i dizajnerica koja je broj 1.

Upravo je Vesna Pretković Sposa osoba koja je zaslužna s jedne strane za ostvarenje snova mnogih mladenki, a s druge strane za ostvarenje želja mnogobrojnih njezinih zadovoljnih klijentica.

Originalnost u svakom smislu, kontinuiran rad i vođenje brige o svakom pojedinom detalju dovelo je do savršenih kreacija, savršenih trenutaka i savršenih kampanja.

Najpoznatija modna kuća u Hrvatskoj VESNA SPOSA s 27. godina uspješnog rada i poslovanja pokazatelj je uspjeha i zrcalo najljepše modne priče koja iz godine u godinu postaje zanimljivija.

vesna sposa dizajn 5

O pohvalama na njezin rad, obiteljskog podršci, neiscrpnoj inspiraciji, te trendovima vjenčanica i večernjih haljina u 2020. godini otkrila nam je Vesna Pretković Sposa u intervjuu.

vesna sposa dizajn 9

Najpoznatija ste modna dizajnerica u Hrvatskoj i šire kad je u pitanju dizajniranje vjenčanica i večernjih haljina, kako komentirate to?

Kao prvo hvala na ovom divnom komplimentu, to je veliko priznanje za godine stvaranja iza mene. Vjerujem da je bitno znati saslušati želje mladenki, iščitati njihove snove, razumijeti ih, te prenijeti u haljinu odnosno vjenčanicu. Ali prije svega toga treba vjerovati u svoje snove jer oni su me i doveli ovdje, kao i puno rada, vremena koje sam ulagala u vlastite snove kako bi moje mušterije iz salona uvijek izašle sa najvećim osmijehom.

vesna sposa dizajn 1

Komentari na vaš rad nerijetko su veliki komplimenti i pohvale. Koji je na neki način najoriginalniji osvrt na vaš rad?

Pa sve je počelo kao uvijek, oskudno ali sa velikim ambicijama koje su me na kraju i dovele ovdje gdje sam danas. Prekrasno je prisjetiti se prvih mladenki koje i dan danas dolaze kod nas, dovode nove mladenke i prije svega su naša podrška sve ove godine. Najorginalniji osvrt bio bi da je sve ovo jedna velika ljubav koja iz godine u godinu postaje sve jača.

vesna sposa dizajn 6

Upravo ste vi i vaš tim zaslužni za nezaboravne trenutke svake mladenke koja se želi udati upravo u vašoj vjenčanici. Kakav je osjećaj biti dio te predivne ljubavne, ali i životne priče?

To je ono što Vas pokreće. Mnogo rada i vremena ulažem u svaku novu kolekciju, a mladenke prepoznaju kvalitetu koja se nalazi u svakom našem modelu te znaju da ih u našem salonu čeka kraljevski tretman jer one i jesu naše kraljice. Osim kvalitetnih materijala, jedinstvenog dizajna u našem salonu ih čekaju i izvrsne educirane modne stilistice koje će im pronaći točno ono što si zamisle. Kada vidite sreću na licima naših mladenki, pa čak i suze radosnice srce Vam je veliko kao kuća jer znate da ćete nečije snove upravo Vi ostvariti. A to je jedna od najljepših poveznica koje imamo sa svim našim mladenkama.

vesna sposa dizajn 8

S obzirom na veliki opseg posla, stignete li se i odmoriti? Koji je vaš najbolji način opuštanja i relaksacije.

Posao nikada ne prestaje, ali uvijek treba pronaći vremena za relaksaciju da si napuniš baterije. A najbolji naćin je biti okružen sa obitelji koja će uskoro porasti za jednog člana, jer uskoro postajem baka i to me jako veseli.

vesna obitelj 16

Poznato je da vam je obitelj velika podrška. Kakve su njihove reakcije na vaš uspjeh?

Obitelj mi je sve i zahvalna sam što ih imam. Svom mužu koji mi je najveća podrška od samog početka, te svojoj djeci koja me podržavaju i pomažu kada god je potrebno. Najbitniji su u cijelom ovom procesu jer kada Vam postane teško oni Vas guraju naprijed. Ponosni su i pomažu u rastu brenda VESNA SPOSA. Jednog dana će oni to i naslijediti stoga je bitno da sudjeluju jer tako vide trud i vrijeme koje je uloženo u 27.godina najpoznatije modne kuće u Hrvatskoj.

vesna obitelj 1

Je li privatno nosite vlastite kreacije i kako izgleda vaša najdraža haljina.

Naravno. Tko je bolja ambasadorica brenda VESNA SPOSA od same kreatorice. A najdraže haljine nema. Sve su mi iznimno drage jer je svaka nastala za posebnu priliku i za svaku me vežu divna sjećanja.

 

vesna obitelj 5

 

Postoji li neiscrpna inspiracija kod nastajanja vaših kreacija ili je svaki put neka druga?

Neiscrpna inspiracija su mi naravno - žene. Naše divne mladenke i mlade dame, majke i kume koje trebaju uvijek biti u centru pažnje pogotovo na najbitnije dane u njihovim životima.

vesna obitelj 3

Kakve su vjenčanice u trendu za 2020. godinu i koja boja, te materijal dominiraju kod svečanih haljina.

Ove godine su u trendu veoma jednostavni modeli, čiste linije sa mašnom kao must have detaljem ili bolerom kao dodatkom koji mijenja izgled vjenčanice i stvara iluziju da je u pitanju potpuno druga haljina. Ali i dalje su tu oni bogatiji modeli sa čipkom, ručno ukrašeni perlama i ovosezonsko-perje, koje vjenčanice pretvara u haute couture kreacije. Nekako su i šljokice koje polako preuzele vjenčanu scenu i sve češće mladenke biraju vjenčanice koje su bogate sjajem. Među mladenkama je zavladao trend off white nijansi dok za večernje nema pravila. Tu je uvijek neizostavna crvena, ali cure su postale odvažnije pa su zlatne i srebrne haljine česti odabir današnjih maturantica.

vesna obitelj 6

Lokacije snimanja modela u vašim vjenčanicama i haljinama su raznovrsne. Koja vam je posebno ostala u sjećanju i može se nazvati nedostižnom.

Pa jedna od dražih mi je snimanje u predivnoj Opatiji. Snimali smo kampanju za novu kolekciju, a uz mene je bila moja kćer Klara koja mi je pomagala u pripremi modela dok je sin Robin zaslužan za prekrasne fotografije i videe koji su nastali. Ne mogu reći da je nedostižna lokacija, ali je bila zasigurno jedna od ljepših.

vesna obitelj 7

 

Najviše sam sretna kad.... nastavite niz.

Sreća je svakodnevnica u mojem životu, davno sam naučila da negativu treba držati što dalje od sebe, i cijeniti sitnice jer one su sreća a ne materijalno. Obitelj, zdravlje i naravno sretne mušterije su ono što me čini sretnom

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana