JOSIPA GUJA: "Važno je pratiti trendove, no uvijek pomalo biti svoj!"

By Veljača 21, 2020

Svestrana osoba, vesela 39-godišnjakinja, zanimljiva dizajnerica i brižna majka samo su neke od odrednica koje se mogu dodati osobi imenom Josipa Guja.

Njezin zanimljiv stilski izričaj malo koga možete ostaviti ravnodušnim. Stoga ne čudi da njezin brend Chantal Design ima popularan naziv, a iza toga naziva kriju se i popularne kreacije. U užurbanom tempu života i hirovitoj svakodnevnici Josipa sve stigne obaviti na vrijeme. Tome ide u prilog da radi i u obiteljskom hostelu pod nazivom The Dots Hostel – popularnom odredištu i mjestu za odmor u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. U svakom poslu ulaže cijelu sebe i na kraju taj trud i rad rezultiraju uspjehom.

josipa guja 1

 

O nazivu brenda, usklađivanju poslovnog i privatnog života, kreacijama koje su hit proljeća, te snovima koji postaju stvarnost otkrila nam je u intervjuu.

Je li ljubav prema modnom dizajnu vaša jedina ljubav i odakle naziv brenda Chantal Design?

Moj život je jurnjava „sto na sat” i lagala bih kad bi rekla da mi je dizajn jedina ljubav. Po prirodi sam vrlo ubrzana, recimo hiperaktivna i dan mi je ispunjen od ranog jutra do kasno navečer.

Uz dizajn odjeće, modnih dodataka i nakita, radim u obiteljskom hostelu u centru Zagreba i zaista obožavam svoj posao. U sve što radim, ulažem 100 posto sebe.

CHANTAL?- Francuski jezik mi je oduvijek bio vrlo romantičan i zvučan, iako ga ne govorim (nikad nije kasno za učenje jezika). Prije desetak godina kada sam ozbiljno krenula sa izradom nakita, u Francuskoj je Chantal bilo najzastupljenije žensko ime i eto...

josipa guja 2

Koja vam je najveća motivacija i inspiracija na putu do stvaranja kreacija?

Važno je pratiti trendove, no uvijek pomalo biti svoj. Mnogo je poznatih svjetskih brandova koji ti stave „bubu u uho”, kao neku osnovnu, početnu ideju. Često se dogodi da pomislim „to je to”, no već u slijedećem trenutku bih nešto prekrojila, dodala, skratila...

Chantal komadi su uglavnom street style, nosivi u svakodnevnim kombinacijama, od jutarnje kave, poslovnog sastanka pa sve do ludog večernjeg izlaska.

josipa guja 3

Majka ste dvoje djece – je li teško uskladiti privatni i poslovni život?

Najveća radost i ponos su mi moje dvoje dječice, kćer Dora (12) i sin Tomislav (11). Mali kreativni pomoćnici koji se vole uključiti u sve što radim. Uz školu, treninge i ostale svakodnevne aktivnosti, maksimalno se trude pomoći mi u svim kućanskim poslovima ali i u radionici.

Kada si dobro organiziraš dan, tjedan, mjesec...smatram da možeš biti i dobra majka,supruga, dobro obavljati svoj posao i još pronaći vremena za sebe. Chantal, to je vrijeme koje odvajam za sebe, moj ispušni ventil, terapija, relaksacija...

 

josipa guja 4

Kakve kreacije su hit ovog proljeća, te koje boje dominiraju?

Volim boje i jedva čekam proljeće. Uz nježne pastelne boje, pogotovo nježno plavu i mint zelenu, u kolekciji za proljeće/ljeto, prevladavati će bijela ali i totalno otkačeni cvjetni dezeni.

Preferiram pamuk i prozračne materijale u kojima ćete preživjeti radni dan ili kavu na osunčanoj terasi, a modeli su komotni i ugodni za nošenje, no ipak ženstveni i romantični.

josipa guja 5

S obzirom da ste iz Zagreba – kako se po vašem mišljenju odijevaju Zagrepčanke? Koji je vama najdraži kroj, materijal i boja odjeće?

Zagrebačkim ulicama definitivno prevladavaju high street brandovi, no veliki je broj i onih koji su odvažniji, vole biti malo drugačiji i podržavaju hrvatski dizajn.

Osobno, prije svega mi je važna udobnost, ništa me ne smije sputavati u mojoj hiperaktivnosti. Najčešće ćete me vidjeti u kombinaciji obične pamučne majice sa nekim fora printom, trapericama i tenisicama. A boje...recimo da mi je pola ormara crno, a ostatak totalno šarenilo!!!

josipa guja 7

Kako biste sebe opisali u tri riječi.

Joj, teško pitanje!! Samo tri riječi ??

Vrckava i živahna, otvorena i društvena, iskrena i direktna, kreativna....

Smatrate li da snovi mogu postati stvarnost i imate li neostvareni san?

Kažu da se put između snova i stvarnost zove djelovanje. Uzaludno je samo sanjati, moraš dati sve od sebe i maksimalno se truditi da se snovi i ostvare.

Ne prestajem sanjati, jer bi to značilo da sam dosegla svoj limit. Mlada sam i još me čeka puno, puno posla.

josipa guja 8

Osim izrade odjeće, bavite se i izradom nakita. Imate li još koji cilj za budućnost?

Uvijek uz sebe imam mali notes jer mi neprestano padaju ideje na pamet.

Izrada nakita je moja prva ljubav, no ženi nije potreban samo nakit pa sam tako svoju kreativnost okušala u kreiranju odjeće...Ženi su potrebne i cipele i torbice...tko zna, možda jednog dana !!!

FOTO: BORIS MATAKOVIĆ

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana