Advent u kosi - hrvatski frizeri oduševili modernim i specifičnim frizurama

By Studeni 22, 2022

Firma Shapeit j.d.o.o iz Zagreba 20.11.2022. organizirala je u Hotelu International u Zagrebu 4. po redu Festival kose - Advent u kosi - Izbor najljepše adventske frizure Hrvatske uz prestižne nagrade Kristalni cvijet i Zlatne tiara maslina.
Festival kose otvoren je s malom revijom ukrajinskih etno frizura koje je organizirala Ukrajinska zajednica grada Zagreba uz stručno objašnjenje predsjednice Marije Maleško i Marusija Jurista čuvarica Ukrajinskih tradicija u Zagrebu uz prisustvo brojnih frizera iz Ukrajine te posebne gošće supruge veleposlanika Ukrajine Nine Kyrylych koja je pozdravila sve prisutne natjecatelje, obrtnike, đake iz Hrvatske te goste. Zahvalila se hrvatskim frizerima na podršci i zaželjela uspješno natjecanje uz čestitku sretan Božić svima uz puno zdravlja.

FOTOGRAFIJA 120

FOTOGRAFIJA 95

advent u kosi natjecanje 9

Poseban gost iz Veleposlanstva Ukrajine u Hrvatskoj bio je Ruslan Jegorov treći tajnik u Veleposlanstvu sa suprugom i djecom. Bio je prisutan i predstavnik Ukrajinske nacionalne manjine grada Zagreba Viktor Filima.
Posebna gošća iz Veleposlanstva Irske u Hrvatskoj bila je supruga veleposlanika Shevchenko Iryna.
Bilo je puno gledaoca iz različitih gradova u Hrvatskoj, a dr.Anka Kvesić Jurišić vlasnica poliklinike Mediclarus stigla je iz Sesveta.

FOTOGRAFIJA 162

FOTOGRAFIJA 130

FOTOGRAFIJA 113

U osam kategorija natjecali su se frizeri i đaci iz srednjih strukovnih škola, Zagreba, Gornji Stupnik, Sveta Klara, Karlovac, Jastrebarsko, Ivanić Grad, Nova Gradiška, Velika Gorica, Petrijanec, Brezje Dravsko - Cestica, Pula, Trnovec, Sračinec, Slavonski Brod, Oroslavje, Bjelovar.

Svi frizeri natjecatelji i đaci pokazali su veliko znanje i maštu u izradi frizura sa zakazanim kategorijama, a to su svečana, avangardna, etno i muška frizura, make up, oslikavanje lica, nail art i dizajnerska haljina.
Stručan žiri u sastavu: Dragutin Sastić - Zagreb, Višnja Loparić - Lobor - predsjednica žirija, Mateja Jokić - Zagreb, Sanela Škorput - Zagreb, Martina Kulfa - Zlatar, Silvana Slugić - Bjelovar, Jelica Potoćki - Zagreb, Lucija Vidaković- Brezovec dodijelio je sljedeće nagrade obrtnicima.

FOTOGRAFIJA 99

advent u kosi natjecanje 13

Kristalni cvijet za dizajnersku haljinu dobila je Ana Falica na modelu Adventska grofica iz Jaske, frizerski salon Magic iz Jastrebarskog.
Kristalni cvijet za make up dobila je Ivana Siničić Keser, salon IK Beauty Nova Gradiška koja je radila make up na modelu Božićna pahulja kojeg je u kategoriji avangardna frizura izradila Marina Brkanac iz Nove Gradiške, frizerski salon Retrika.
Kristalni cvijet u kategoriji nail art osvojila je Ana Marija Kufrin iz Jastrebarskog, kozmetički salon Ana iz Klinča Sela koja je radila na modelu Adventska grofica iz Jaske.
Kristalni cvijet u kategoriji svečana frizura osvojili su:
Mihaela Kralj iz frizerskog salona Metka, Brezje Dravsko - Cestica, model pod nazivom Zvjezdani sjaj adventa.
Kristijana Pižir Gavrić vlasnica frizerskog salona Kriss Beauty iz Ivanić Grada, model pod nazivom Čarolija.
Lea Šmic iz frizerskog salona Karmenka - Trnovec, model pod nazivom Zvjezdani sjaj adventa.

advent u kosi natjecanje 14

Kristalni cvijet u kategoriji muška frizura dobila je Sanela Moscarda, frizerski salon Sany iz Pule, model pod nazivom Adventska maslina na kosi koja dolazi iz Pule.
Kristalni cvijet u kategoriji avangarda dobili su:
Matea Mesić - frizerski salon Si Jolie iz Velike Gorice, model pod nazivom Ledena čarolija.
Mateja Ljubek - frizerski salon Royal M - Frizerski boutique Novaves - Petrijanec model pod nazivom Božica nade.
Metka Premužić - frizerski salon Metka - Brezje Dravsko Cestica, model pod nazivom Božićna balerina.
Kristalni cvijet u kategoriji oslikavanje lica dobila je Sunita Hodak - frizerski salon Onyx, model Zagrebački pušlek na adventu.
Kristalni cvijet u kategoriji etno frizura dobila je Sanela Moscarda - Sany iz Pule, model Galižanska čarolija.
Glavna nagrada Zlatna tiara maslina dodijeljena je Tini Lukačić, vlasnica frizerskog salona Stil iz Karlovca, model pod nazivom Golden magic.
Stručan žiri dodijelio je Kristalni cvijet đacima:
Kristalni cvijet u kategoriji muška frizura, Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod, Dora Farkaš, model pod nazivom Mašta radi svašta, mentor Sanela Kocijan.
Kristalni cvijet u kategoriji nail art dodijeljen je Andrei Karalić, mentor Josipa Rosnaki iz Obrtničko-tehničke škole Slavonski Brod.
Kristalni cvijet u kategoriji make up dodijeljen je Martini Nadarević, mentor Slavica Pavičić iz Obrtničko-tehničke škole Slavonski Brod, a radila je na model Astrum pileus.
Kristalni cvijet u kategoriji etno frizure dodijeljen je Magdaleni Brežjak, Srednja strukovna škola Oroslavje, mentor Divna Maričić, model Šešir frizura, Anja Križmarić, na modelu Snježna kraljica, iz Frizerskog studija Lidija Sračinec, vlasnik Lidija Pintarić.

Kristalni cvijet u kategoriji avangarda dodijeljen je:
Melani Bilkić na modelu pod nazivom Ledena kraljica, đak iz frizerskog salona Axicia Sveta Klara.
Tea Maglić na modelu pod nazivom Šarlota, Srednja strukovna škola Karlovac.
Emma Lebec na modelu pod nazivom Ledena kraljica iz frizerskog salona Adi - Bjelovar.

advent u kosi natjecanje 15

Kristalni cvijet u kategoriji svečana frizura dodijeljen je Sari Kunce, model Lotos, mentor Nevenka Filipović, Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod.
Kristalni cvijet u kategoriji dizajnerska haljina dobila je Lorena Marić na modelu Lotos, mentor Ivanka Lovrić, Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod.
Za sve druge modele iz kategorija avangarda, etno, muška frizura haljine su izradili đaci Katarina Zorić, Petra Kovačević, Marta Vinčazović, a mentor je bila Tajana Jurišić, svi iz Obrtničko-tehničke škole Slavonski Brod.
Iz Obrtničko-tehničke škole Slavonski Brod posebno je bila zapažena avangardna frizura koju je izradila Sara Kunce, a mentor je bila Blaženka Budimir.
Osobno svojim dolaskom đake podržala je prof. Anita Holob - ravnatelj Obrtničko-tehničke škole Slavonski Brod kojoj je tvrtka Shapeit iz Zagreba - organizator te vlasnik Jadranka Šepek uručila jedan veliki Kristalni cvijet za školu, zbog najviše prisutnih đaka natjecatelja na izboru najljepše adventske frizure Hrvatske, a đaci Leona Zirdum - konobar i Noa Mendelski - kuhar donijeli su prekrasnu tortu koju su sami izradili u svojoj školi. Zlatna nit iz Slatine nagradila ih je sa posebnim pregačama, također i njihove mentore.

advent u kosi natjecanje 16

Kristalni cvijet izradio je ručno Stjepan Kos iz firme Gorica Staklo sa 50 godina tradicije i kvalitete u staklarstvu.
Zlatnu tiara maslina izradio je Mario Nokaj vlasnik zlatarske radnje koja izrađuje dizajnerski nakit - Lapidarium, Radićeva 10 Zagreb.

FOTOGRAFIJA 7

FOTOGRAFIJA 3

Svi natjecatelji razveselili su se posebnim nagradama od tvrtke Meyer - Trnovec - Bartolovečki koji proizvode Annyer proizvode visoke kvalitete.
Poklonima se pridružio Avon - Zagreb sa svojom dekorativnom kozmetikom.
Zlatna nit iz Slatine, vlasnik Ljiljana Rabik izradila je posebne trake za kosu u bojama Ukrajinske zastave.

FOTOGRAFIJA 18
Posebno veselje izazvala su licitarska srca koja je izradila Medičarsko-svjećarska radnja Zozolly iz Marije Bistrice, vlasnik Vlasta Hubitski.
Posebni sponzori bili su:
Centroplinomont d.o.o Zagreb, vlasnik Stjepan Ištvanić
Mata ograde d.o.o Zagreb, vlasnik Danijel Matanović
Općina Čađavica Grad Slatina, načelnik Mirko Rončević
Ekoetnoart Oroslavje, vlasnik Carmen Kržak
Cvjećarna Zdrava Vrljić Zagreb, Barčev trg broj 16

advent u kosi natjecanje 11

Svi posjetitelji te natjecatelji oduševili su se posebnim poklonima sa dizajnerskim jastučićima koje je izradila Bernarda d.o.o iz Nedelišća, vlasnica Bernarda Cecelja.
Na kraju Festivala kose bilo je malo druženje uz prekrasne torte koje dolaze iz slastičarne Orijent - Maksimirska broj 34 Zagreb, slastičarnica Home cake - ulica Žarka Dolinara broj 6 Zagreb, slastičarna Monika - Ljudevita Gaja 62A Samobor.

FOTOGRAFIJA 50

Pivovara Razum, vlasnik Franjo Razum iz Samobora imao je degustaciju vrhunske pive, pivskog likera, pivske rakije i konjaka od pive.
Toni Moscarda, student talijanskog iz Pule bio je zadužen za dobru muziku, a fotograf manifestacije bio je Ognjen Karabegović.

 

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana