Vrijedne, stručne i uspješne - ovo su najbolje hrvatske tajnice 2021. godine!

By Studeni 08, 2021

Hrvatska poslovna tajnica - HPT, nacionalna strukovna udruga, od 1996. godine proglašava pet najboljih hrvatskih tajnica/ka godine – godišnja nagrada EA - u kategorijama: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija. Godišnju nagradu EA može jedna osoba može dobiti samo jednom. HPT je neprofitna strukovna udruga (ne prima novac iz državnog proračuna), a projekt dodjele godišnje nagrade EA najboljim hrvatskim tajnicama ostvarujemo svih ovih godina isključivo uz pomoć donacija/sponzorstva. Ovo je prvi i izvorni takav projekt u Hrvatskoj. Autorica projekta je mr.sc. Branka Maurović, v. pred. HPT je osnovana i djeluje u cilju promicanja razvitka i unapređenja suvremenih potreba menadžmenta uredskog poslovanja; utvrđivanja strukovnih standarda; učlanjivanja i povezivanja s drugim odgovarajućim organizacijama i institucijama; zaštitu članstva; poticanje stručnih, društvenih i humanitarnih aktivnosti članstva. Zbog raznolikosti posla na radnom mjestu poslovna tajnica nagrada EA za najbolje hrvatske tajnice dodjeljuje se u pet kategorija, sve kategorije su jednako vrijedne, a dobitnica/k može biti jedna osoba samo jednom u životu. Dodjeljuje se i nagrada za životno djelo osobama koje 30 i više godina obavljaju posao tajnice/ka – što je za duboki naklon kad se uzme u obzir zahtjevnost ovog radnog mjesta.

dodjela nagrada 2 hrvatska poslovna tajnica

Ea je latinski pridjev upotrebljavan u značenju onamo, radi toga, zato. Tajnicama/ima, i svima koji rade administrativne poslove iz djelokruga menadžmenta uredskog poslovanja, čini se simboličan naziv nagrade, EA, jer se znanja i vještine potrebne u njihovom poslu mogu na bezbroj načina povezati sa značenjem riječi ea. Npr. prema sumerskoj mitologiji, EA je peti bog, koji je otkrio čovjeku tajni plan i pokazao kako izgraditi brod kojim se spasio u općem potopu (priča je vrlo slična kao i Noina arka). Kakva simbolika u usporedbi – činjenica jest da mnogo puta upravo tajnice/ci doslovno spašavaju i rukovoditelje i suradnike u nekim nepredviđenim situacijama – sve sa smiješkom, uspješno, vrlo tiho, često tajnovito i samozatajno.

dodjela nagrada 3 hrvatska poslovna tajnica

U proteklih 26 godina 128 gospođa i 2 gospodina primile/li su godišnju nagradu EA za najbolju hrvatsku tajnicu/ka; 8 gospođa dobilo je priznaje za životno djelo jer su više od 30 godina radile kao poslovne tajnice, čak i u istoj firmi (jedna čak i s istim direktorom) i 1 gospođa dobila je posebno priznanje jer je, u srednjoj životnoj dobi, bila najbolja studentica u generaciji s prosjekom 5,0. na smjeru studija Poslovni tajnik/ca. Dodjela nagrade EA 2021, 26-te po redu, najboljim hrvatskim tajnicama - subota 06. studenoga 2021. u 14:00 sati u Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade Zagreb u Zagrebu. (Zbog Covid-19 i mjera zaštite dodjela je samo u najužem krugu osoba vezanih uz projekt EA) Dobitnice (abecednim redom) u različitim kategorijama, ravnopravno dijele godišnju nagradu EA 2021. Ove godine imamo i dobitnicu nagrade za životno djelo.

dodjela nagrada 5 hrvatska poslovna tajnica

Gospođa SANJA ČUKMAN završila je Fakultet organizacije i informatike. Radi kao voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i opće poslove Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica. Od stranih jezika poznaje engleski te se stalno usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja (posebno područja: arhivar, javna nabava, zaštita osobnih podataka, pravo na pristup informacijama). Gđu Čukman krase razvijene vještine poslovnog komuniciranja, kao i organizacijske sposobnosti. U slobodno vrijeme bavi se djecom, kućnim ljubimcima, čitanjem, šetnjama. Dugogodišnja je volonterka Crvenog križa.

dodjela nagrada 7 hrvatska poslovna tajnica

Gospođa NADA KOKŠA završila je studij na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao tajnica predsjednice Uprave Narodnih novina d.d.. Od stranih jezika govori engleski, te se stalno usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja. Gđu Kokša krase razvijene vještine poslovnog komuniciranja, kao i organizacijske sposobnosti za što je do sada primila i službena priznanja. Kao dodatno područje interesa navodi ljudske potencijale te je iz istog i završila jednogodišnji program usavršavanja. U slobodno vrijeme bavi se čitanjem, rekreativnim hodanjem, brine o kućnom ljubimcu, a voli i putovati.

dodjela nagrada 8 hrvatska poslovna tajnica

Gospođa MIRJANA KOŽIĆ je nakon završenog četverogodišnjeg školovanja za zanimanje komercijalist počela stjecati iskustvo na radnom mjestu tajnice u tvrtki Proding d.o.o., koja se bavi zastupanjem, inženjeringom i trgovinom. Većina radnog iskustva odnosila se na kontakte s poslovnim partnerima, vođenje ulazne i izlazne pošte, analizu ponuda, izradu troškovnika, vođenje evidencija radnika i izradu radnih lista, izradu računa, pripremu dokumentacije za sastanke, izradu putnih nalog te poslove vezane uz računovodstvo. Stručno usavršavanje za poslovne tajnice završila je 1999. g. jer je oduvijek voljela posao tajnice, a stručno usavršavanje za obavljanje knjigovodstvenih i računovodstvenih poslova gđa Kožić završila je 2002. godine. Posebno je veseli komunikacija s ljudima i organiziranje poslovnih sastanaka. Od listopada 2017. radi u HEP ELEKTRA d.o.o., na radnom mjestu tajnice direktora. Tu je stekla nova radna iskustva, upoznala strukturu i način rada u HEP grupi te jako dobro znanje rada u sustavu SAP. Svakodnevno obavlja poslove vezane za zaprimanje ulazne i izlazne pošte, izdavanje urudžbenih brojeva, skeniranje i arhiviranje dokumentacije, organizaciju smještaja radnika iz ostalih regionalnih centara, izradu putnih naloga te komunikaciju s kupcima. Stalno se usavršava na raznim seminarima kao i u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja. Gđu Kožić krase razvijene vještine poslovnog komuniciranja, kao i organizacijske sposobnosti. U slobodno vrijeme šeće šumom i bere gljive, a kuhanje i izrada slastica za gđu Kožić je veliki odmor i najdraži hobi.

dodjela nagrada 9 hrvatska poslovna tajnica

Gospođa BRANKA MIOČEVIĆ KOVAČEVIĆ završila je XVI Gimnaziju u Zagrebu, sada je izvanredna je studentica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao voditeljica ureda od 2015.g. u firmi MICRO-LINK d.o.o. Od stranih jezika izvrsno poznaje engleski i njemački te pasivno talijanski. Stalno se usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja i područja financija. Osposobljena je za službenika za zaštitu osobnih podataka te provođenje mjera sprečavanja pranja novca i financijskog terorizma. Gđu Miočević Kovačević krase razvijene vještine poslovnog komuniciranja, kao i organizacijske sposobnosti. Ima položen i ispit za vizažisticu. U slobodno vrijeme čita knjige, vozi role kad joj vrijeme dopusti, a po potrebi pomaže udruzi Plava šapa u prijevozu mačaka štićenika veterinaru ili kod obitelji koji su ih udomili.

dodjela nagrada 12 hrvatska poslovna tajnica
Gospođa DUBRAVKA TENŠEK u koncernu Grupe Podravka radi 32 godine, a od toga kao tajnica u uredu Uprave Belupa punih 20 godina. Za gđu Tenšek posao tajnice ima svakodnevne izazove pa srednjoškolsko zanimanje nadopunjava permanentnim cjeloživotnim obrazovanjem na seminarima iz područja: komunikacijske i prezentacijske vještine; poslovni bonton i protokol; poslovno dopisivanje; vremenski menadžment; organizacija i vođenje događaja i dr. Gđa Tenšek pokazuje iznimne organizacijske sposobnosti u upravljanju uredskim poslovanjem. Nagradu „Danica“ u Grupi Podravka dobila je 2017. godine uz obrazloženje koje vrijedi i danas: ostala je ugodna, draga, srdačna, susretljiva, uvijek raspoložena, odana kompaniji i suradnicima. Gđa Tenšek je osoba iz pozadine na koju se uvijek može osloniti jer je odmjerena, samozatajna, skromna i iznad svega lojalna. U lojalnost je utkano i povjerenje i zadovoljstvo, bez obzira na probleme, a to se nadograđuje i preispituje svakog dana. I nagrađuje.

dodjela nagrada 13 hrvatska poslovna tajnica
Dobitnica nagrade EA 2021 za životno djelo je: Dobitnica nagrade za životno djelo, gospođa ANA HORVAT, završila je Upravnu školu u Zagrebu. Radi kao voditeljica ureda Uprave Elka d.o.o. u Zagrebu. Od stranih jezika služi se u govoru i pismu engleskim, stalno se usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja. Gđu Horvat krase iznimne vještine poslovnog komuniciranja kao i organizacijske sposobnosti. Dobitnica je nagrade EA za najbolju hrvatsku tajnicu 2007. godine. Ta nagrada kao da joj je dala zamaha da i dalje sa istim žarom nastavi sa svojim poslom. Počela je raditi 1981. godine u Elki na Žitnjaku, a 2021. godine navršila je 40 godina neprekidnog rada u istoj tvrtki. Zbog širokog spektra poslovnih aktivnosti u koje je kontinuirano u proteklih četrdesetak godina svakodnevno uključena, gotovo da niti sama ne može povjerovati da je prošlo toliko godina rada, koje s nepresušnom energijom i ljubavlju prema poslu i dalje obavlja. Na čelu tvrtke ELKA u Zagrebu, tvornice električnih kabela, koja ove godine posluje već preko 94 godine, odvijaju se mnogobrojne promjene kako u upravljačkoj, tako i u vlasničkoj strukturi, međutim jedna je konstanta, Anin neprekinuti staž u Uredu Uprave, te mnogi u šali govore: „ Direktori se smjenjuju, a ti si ostaješ uvijek tu!“ Kolege i prijatelji često je pitaju od kuda crpi tu energiju, a tajna je možda u tome da je Elku doživljavala kao svoju drugu obitelj, u kojoj je provela možda i više vremena nego sa svojom obitelji, koja je uvijek imala razumijevanja za njena česta ostajanja u firmi i nakon završetka radnog vremena. U slobodno vrijeme bavi se jogom, planinarenjem, vrtlarenjem, čitanjem, a u posljednje tri godine jedan od najvažnijih razloga zašto žuri s posla je unuk Antonio, s kojim uživa u šetnjama po zagrebačkim parkovima i slastičarnicama.

dodjela nagrada 11 hrvatska poslovna tajnica
Natječaj za nagradu EA 2022. otvoren je od 15.09.2021. do 15.09.2022. za HPT

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana