Knjiga s oznakom jedinstvenosti u svakom smislu: U vrtlogu vjenčanja

By Travanj 19, 2021

Na hrvatsko je tržište stigla knjiga kakve do sada nije bilo. Pod naslovom ''U vrtlogu vjenčanja'' izdana je knjiga koja je namijenjena svima onima koji vole fotografiju i fotografiranje. S posebnim naglaskom na one koji se žele baviti ili se već bave fotografiranjem vjenčanja, a od velike pomoći može biti i mladencima. Autor knjige je fotograf Vedran Tolić, a u njoj se nalaze sva njegova dugogodišnja iskustva s vjenčanja. Promocija knjige bila je u zagrebačkoj gradskoj knjižnici Bogdana Ogrizovića, a interes čitatelja za sada je odličan.
- Nakon više od pola godine aktivnog rada na knjizi sve smo uspješno završili. Korona je nažalost dobar dio godine zatvorila moje poslovanje, tako da sam kroz pisanje knjige ostvario svoju dugogodišnju želju. Posao je ovo u kojem se svakodnevno uče nove stvari, a u knjizi se nalazi upravo cijelo moje znanje koje imam o fotografiranju. Za izdavanje knjige je pregledano više od 200.000 fotografija, izbor je bio nevjerojatno težak. Knjiga sadrži 260 stranica i prve reakcije publike za sada su odlične – rekao je autor Vedran Tolić.
Osim hrvatskog tržišta, knjiga je našla svoje čitatelje u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, kao i u Njemačkoj. Urednik je Davor Žerjav, dobro znano ime kada je izdavaštvo fotografske tematike u pitanju.

vjenčanja 1
- Među fotografima koji na svoj stol stavljaju kruh zarađen predanim radom, trudom i konstantnim usavršavanjem, premalo je onih koji su spremni svoje stručno znanje i iskustvo podijeliti s drugima. Vedran Tolić je iznimka. Knjiga obuhvaća sva područja vjenčanja i sigurno će biti od velike koristi upravo tome dijelu fotografske publike, ali i svima koji su zainteresirani za fotografiju općenito. Velika mi je čast i zadovoljstvo biti urednik ovog vrijednoga izdanja – navodi Žerjav.
Iako na prvu može djelovati da je pisanje ovakve knjige jednostavan proces, istina je ipak drugačija.
- Još je najlakše bilo napisati tekstove, riječi su dolazile same od sebe, ali ogroman je napor bilo pregledavanje fotografija, kao i prolazak knjige s grafičarom. No, kada je došla knjiga iz tiskare, odmah sam i zaboravio na količinu posla koju smo obavili. Izdati knjigu u današnje vrijeme nije baš najpametniji potez, ali sve dobije svoj smisao kada mi kolege kažu da su nju uvrstili na svoju policu s drugima fotografske tematike. Kada tome nadodam i pozitivne reakcije čitatelja, onda sve to izmami ogroman osmijeh na mom licu – rekao je autor knjige, uz dodatak:
- Ono što me posebno razveselilo je što mi se javio kolega Željko Krčadinac, naš legendarni fotografa. Nevjerojatno mi je da je on sa svojih 85 godina na leđima detaljno pročitao knjigu i napisao pohvale koje su me malo i postidjele, ali ujedno i potvrdile da smo napravili pravu stvar. To je upravo ono kako želim živjeti, a to je da svaki dan pokušam naučiti nešto novo. Da sam barem u svojim počecima mogao imati ovakvu literaturu pred sobom koja sve detaljno objašnjava. Shvaćam da ovo djeluje kao samohvala, ali doista sve što znam o fotografiranju se može pročitati u knjizi.

vjenčanja 2
Fotografiranje vjenčanja posao je koji zahtjeva puno truda. Svi oni koji se žele okušati u tome ili općenito pročitati literaturu fotografske tematike sada su došli na svoje. U Hrvatskoj i regiji jako je puno fotografa koji se bave ovim područjem, a svaku godinu dolazi i puno novih generacija koje će sada imati odličnu početnu točku. Osim fotografiranja knjiga objašnjava i sve radne procese, pripreme, komunikaciju, tako da ima i psihološke dijelove koji su kod fotografiranja važni.
Iza knjige je i uspješna crowdfunding kampanja putem koje je skupljeno više od 12.000 kuna, a izdana je u vlastitoj nakladi. Prodajna cijena iznosi 180 kuna. Više informacija može se pronaći na službenoj stranici www.vrtlog-vjencanja.com, a tamo se može i naručiti.

Ad Sidebar

Contact us: info(at)modni-izazovi.com

Image

Copyright © 2015 - - Modni izazovi - Sva prava pridržana