U kampanji „Nisi sama – ideš s nama!“ prikupljeno 125.120,55 kuna

Share the joy
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
  7
  Shares


Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME tijekom dva mjeseca kampanje „Nisi sama – ideš s nama!“ prikupila je 125.120,55 kuna što će osigurati novih oko 1000 besplatnih povratnih vožnji taksijem do bolnice i natrag za žene oboljele od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Humanitarnu akciju Udruge, koja je započela 2. prosinca 2018. a završila prekjučer, 4. veljače, na Svjetski dan borbe protiv raka, podržalo je više stotina pojedinaca i tvrtki iz svih krajeva Hrvatske.

Hit kampanje bile su majice, tunike i narukvice sa simbolom akcije koje je specijalno za ovu prigodu dizajnirao Zoran Aragović, vlasnik brenda BiteMyStyle fashion design.

Nova socijalnu uslugu pokrenula je novinarka i predsjednica Udruge Ivana Kalogjera nakon borbe s rakom dojke, a po uzoru na praksu u razvijenim zemljama u kojima je ona besplatna/dio zdravstvenog osiguranja.

Od 14. ožujka 2018., kada je projekt startao, do danas uslugu je koristilo 105 žena koje se liječe u zagrebačkim bolnicama. Četiri korisnice projekta nažalost su izgubile bitku s bolešću.

Snažnu podršku projektu i ovoga je puta pružio Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba koji je sufinancirao kampanju s 20 tisuća kuna.

Sudjelujući tijekom kampanje u radu konferencije „Fight & Win – Kako se oduprijeti raku“ koju je organizirala zastupnica u Europskom parlamentu, gospođa Dubravka Šuica, Ivana Kalogjera dobila je priliku projekt predstaviti članovima Vlade RH na čelu s predsjednikom Vlade Andreju Plenkoviću, a potom prošloga tjedna i zastupnicima Europskog parlamenta u Bruxellesu.

Kao i u prošloj kampanju i ovoga puta sve je najviše dirnula podrška učenika: dečki iz 1. c razreda Elektrotehničke škole Split u znak potpore svojoj razrednici koja je i sama preboljela rak odrekli su se dijela džeparca i donirali ga za projekt prijevoza žena na kemoterapiju.

Ovo je druga kampanja koju je za “Nisi sama – ideš s nama!” organizirala udruga NISMO SAME.

„Vjerujemo da je svima koji su nas poduprli najveća nagrada osjećaj da su nekome pomogli. To je i nama čitavo vrijeme pokretač. Hvala vam u ime svih žena koje koriste ovu uslugu. Napunili ste naša srca“, poručili su iz Udruge.

Uz udruženje Radio Taxi Zagreb, s kojim Udruga ima potpisan ugovor o suradnji, partner na projektu i ovoga je puta bila agencija Madison.

Kampanju su podržale i brojne poznate osobe među kojima su bile Renata Končić Minea, Lorena Nosić, Lea Mijatović, Pamela Ramljak, Lara Larissa Antić te Kristina Vukas.

Nismo same posebno zahvaljuju Avenue Mallu Zagreb, Karibu Kaaawi, Međunarodnom klubu žena Zagreb, SDF-u i Cetini na potpori koju su im pružili tijekom kampanje.

Prva kampanja realizirana je prošloga proljeća uz podršku Zaklade Solidarna, dok je inicijalna sredstva za projekt Udruga  2017. godine dobila putem natječaja Zaklade Adris.

Iz udruge pozivaju sve žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama i trebaju prijevoz na kemoterapiju da se jave na njihov e-mail info@nismosame.com.Share the joy
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
  7
  Shares

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY