PJESMA NAJLJEPŠA MAMA – zrcalo ljepote, karakternih osobina i neizmjerne važnosti majke u društvu

Share the joy
 • 15
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares


Čarobnim glasom punim emocija  poznati pjevač Bojan Jambrošić otpjevao je  pjesmu pod nazivom Najljepša Mama.

-Kako sam ja jako vezan uz obitelj pa pritom naravno i za svoju mamu bila mi je velika čast da upravo ja mogu otpjevati ovu pjesmu koja tekstom i melodijom pokazuje ljubav prema svim mamama. Vjerujem da će svatko kad čuje pjesmu sigurno  je poželjeti otpjevati upravo svojoj mami. Nema sumnje da će se osim na izboru ova pjesma pjevati u vrtićima i školama i da će je zavoljeti i mlađe i starije generacije- istaknuo je Bojan Jambrošić.

Stihovi ove pjesme su poklon Šibenčanina Siniše Kostelca i nema sumnje da će pjesma  s vremenom postati hit. U spotu glavnu ulogu igra Jelena Živković, prošlogodišnja pobjednica Izbora Najljepša Mama Hrvatske.

Pjesma je nastala kao neiscrpna inspiracija jednog od najoriginalnijih i jedinstvenih izbora ljepote u Hrvatskoj, a to je onaj pod nazivom Najljepša Mama Hrvatske. Ovaj izbor nije samo zrcalo ljepote, već i karakternih osobina, te neizmjerne važnosti majke kao ličnosti u društvu. Šibenske šarmantne ulice kojom prolaze majka i sin  pokazale su se kao najljepša kulisa snimanja spotova i  najava ovogodišnjeg finalnog izbora manifestacije Najljepša Mama Hrvatske koji će se održati 1.rujna ove godine u Šibeniku.

Važno je istaknuti da je pretpremijera održana na zadnjem regionalnom izboru za 2018. koji se održao 9. lipnja u Tuheljskim toplicama.

Inače, Šibenik je mali grad s velikom dušom i upravo su stanovnici ovog grada ponosni što se izbor održava u njihovom gradu. Direktor turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole ističe da mu se veoma sviđa spot kojim su prikazane kale kao i živo tkivo moga grada Šibenika.  Dodaje kako mu se najviše dojmila poruka spota koja govori o ljubavi majke i sina. Spot se koristi u promociji i kako kaže Dino reakcije su više nego pozitivne.

-Najljepša Mama Hrvatske je jedinstvena manifestacija koju su građani Šibenika kao i naši posjetioci zavoljeli, te je smatramo neizostavnim dijelom šibenske kulturno zabavne scene.- istaknuo je Dino Karađole.

-Meni je drago što je spot sniman u Šibeniku. Pjesma brzo uđe u uho i smatram da su tekstopisac, aranžer i pjevač napravili dobar posao – istaknuo je  zamjenik gradonačelnika grada Šibenika, Danijel Mileta dodavši da mu je najzanimljiviji dio spota onaj iz Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Za izvrstan scenarij i zanimljivu priču zaslužan je Hrvoje Herček koji je ujedno i autor glazbe.  Na pitanje odakle ideja za suradnjom i kreiranjem pjesme Najljepša Mama  Hrvoje ističe da je najzaslužnija Maja Vukina Bogović.

– Scenarij se sam nametnuo i željeli smo prikazati jedan uobičajeni radni dan majke, te njene obveze i odgovornosti. Biti  dobra majka najteži je posao na svijetu, ali i najljepši, a spot to upravo dočarava. – istaknuo je Hrvoje Herček dodavši da je nastajanje spota trajalo nekoliko tjedana, uz pomoć svih uključenih u projekt, niz ideja uklopljenih u jednu lijepu priču sa sretnim završetkom.  Važno je istaknuti da je realizacija trajala dva dana i to prekrasna dva dana u  proljetnom i sunčanom Šibeniku.

– Poruka izbora jest da se ženama majkama vrati mjesto na tronu, jer majke uz svoj posao rade jedan vrlo odgovoran posao, brine o obitelji i drže je na okupu, odgajaju djecu i imaju vrlo malo vremena za sebe kao žene. Izbor je prilika da skrenu pozornost na sebe i uživaju u svojih 5 minuta pažnje u nekim drugim okolnostima i drugačijim ulogama. Ovo nije samo izbor ljepote, to je i izbor dobrote. Majčinske dobrote. – istaknuo je Hrvoje Herček.

Video s autentičnim kadrovima kreiran je zahvaljujući osobi pod imenom Dario Lepoglavec čija profesionalnost se još jednom pokazala na velikom nivou.

-Od samog početka mi se dojmila cijela priča i ideja o izboru Najljepša Mama Hrvatske tako da sam pristao na suradnju bez imalo razmišljanja. A spot se pretvorio u još jedno iskustvo i suradnju, te mogu reći da se razvila prijateljska atmosfera među ljudima koji su sudjelovali u projektu. – istaknuo je Dario Lepoglavec.

Vlasnica licence izbora Najljepša Mama Hrvatske, glavna organizatorica i autorica projekta Maja Gnjidić Verdecchia ističe da se stvorio štimung ne samo u poslovnoj suradnji, već i na prijateljskoj suradnji. Dodaje da ih je povezala ta neka čarobna nit, te da izbor nije samo natjecanje, već i druženje, upoznavanje novih ljudi i stvaranje prijateljstava.

-Maja Vukina Bogović je osoba koja je spojila sve nas. Nisam željela da pjesma ostane mrtvo slovo na papiru, već i da bude otpjevana.  Upravo se Maja pobrinula za sve ostalo. Prezadovoljna i presretna sam suradnjom i spotom. – istaknula je Maja Gnjidić Verdecchia.

Spot je prikaz profesionalnosti, znanja i ljubavi prema glazbi. U pozadini spota krije se jedno veliko prijateljstvo i suradnja koja je pokazatelj uspjeha, te nema sumnje da će to mnogi prepoznati. A neki već i jesu.Share the joy
 • 15
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY