Njezin svijet je pun šarenila, a i njezina umjetnička djela!

Share the joy
 • 88
 •  
 •  
 •  
 •  
  88
  Shares


Claudia Tessitori Velović kreativka je čiji umjetnički izričaj najbolje dolazi do izražaja oslikavanjem odjevnih predmeta i to ne bilo kakvih, već onih koji zahvaljujući njezinom posebnom načinu uljepšavanja kreacija dobivaju novi stil i dizajn.  Umjetnost i slikarstvo smatra svojom najvećom ljubavlju i time se bavi od svoje rane mladosti. Inače, završila je Talijansku školu mode i dizajna Callegari.

Njezin brend Dreamer nastao je 2016. godine i pravi je primjer stvaranja nečeg drugačijeg i posebnijeg što će vas fascinirati na prvi pogled.

-Ljubav prema oslikavanju odjeće došla je nakon rođenja moje kćerkice koja mi je ujedno najveća ljubav i inspiracija. Naime, bijeli bodiji, bili su mi preobični, meni kao koloristu i umjetnici pa sam tako odlučila unijeti šarenilo i dati svoj modni izričaj tim bijelim bodijima i drugoj odjeći.- istaknula je Claudia, velika optimistica, vesela osoba i velika sanjarka u nadi ka boljem svijetu i ljudima.

Počela je tako oslikavati odjeću taman u božićno vrijeme 2016. godine. Polako su krenule narudžbe te izložba oslikanih bodija u Opatiji, nazvana ‘Taj mali svijet’. Odlazila je tako na skupne izložbe, dobivala priznanja i pohvale što je pokazatelj njezinog uspjeha.

Imala je i svoju samostalnu izložbu u Opatiji 2011. pod nazivom ‘Colori va mane’ što znači ‘Boje u meni’.

Što se tiče samog oslikavanja odjeće, tu nema greške, nema krivog poteza i nema skice, već joj  sve dolazi iz glave. Ideja se jednostavno rodi, a također uvažava ideje i zamisli samih klijenata, ono što oni žele. Inspiracija je svuda oko nje, a misli su joj u boji s obzirom da je velika  koloristica i iznutra i izvana. Dati novu dušu odjevnim predmetima smatra divnim načinom umjetničkog izražavanja.

-Noć je moj dan – uvijek je ta rečenica oslikavala mene. Stvaram umjetnost po noći, a  preko dana sam zaposlena mama. Sve ovisi o zahtjevnosti motiva ali na sve to gledam kao izazov i volim nove stvari isprobavati te me nije strah ništa krenuti crtati a potom i naslikati, popuniti bojom.- istaknula je Claudia.

Inače Claudia oslikava sve što treba i što tko želi – torbe, majice, jakne, tenisice…motivi su raznovrsni od apstraktnih do crtanih likova, ilustracija… a jednorozi su jako traženi motivi ove jeseni. Aktualni su, razigrani, čarobni i veseli..

Zahtjevan je to umjetnički rad, mirna ruka, nema krive crte ili brisanja. Bitna je ljubav prema poslu, predanost i izuzetne crtačke vještine. One su presudne jer ne radi šablonski. Ne voli šablone ni u životu. Njezina poruka je Živi i diši sa osmjehom i budi svoj!

Jedan od njezinih najdražih oslikanih predmeta je mali bodi, prvi, koji još uvijek čuva. Koristi se bojama za tkaninu koje su nakon fiksiranja perive u perilici i do 60 stupnjeva, okrenute. Kad je u slikarskim vodama Claudia radi akrilom.

Također je imala period oslikavanja zidova, namještaja i uporabnih predmeta. Najviše je voljela oslikavati stolice i dati im dušu, novi život.

 

A najbolji način da se uvjerite u posebnost ovih umjetničkih predmeta je da posjetite facebook stranicu Dreamer i uvjerite se u ljepotu nečeg drugačijeg i posebnog.Share the joy
 • 88
 •  
 •  
 •  
 •  
  88
  Shares

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY