MARIJANA PETROVIĆ: „Za doček bih predložila malo veće glamuroznije naušnice s puno kristalića ili ogrlicu“

Share the joy
 • 190
 •  
 •  
 •  
 •  
  190
  Shares


Poznata zagrebačka dizajnerica nakita, Marijana Petrović stvara i dizajnira nakit moderan, nosiv, primjetan i originalan. Kod izrade nakita detalji su vrlo bitni i čine razliku. Upravo ova dizajnerica pazi svaki na detalj kod ukrašavanja svakog pojedinog primjerka. Njezin brend Maya nudi velik izbor trendi i unikatnih primjera nakita koji jednostavno morate imati. A kakav nakit nositi za doček Nove godine, je li moderniji decentniji ili primjetniji nakit, te  koji komadi nikada ne izlaze iz mode otkrila je u intervjuu.

Bliži se novogodišnja noć, kakav nakit preporučate za doček?

Nakit je jedan od najvažnijih modnih detalja, a za doček Nove godine u potpunosti neizbježan. Za doček bih predložila neke malo veće glamuroznije naušnice s puno kristalića ili ogrlicu. Naravno, prvo bi trebalo odabrati odjevnu kombinaciju pa tek onda nakit.

Koja boja i materijal nakita će biti hit sljedeće godine?

Najbolji primjer nakita koji nikad ne izlazi iz mode je nakit od bisera, te popularni ringovi koji su zadnjih par godina doživjeli veliki comeback i nose se u svim prilikama. Najpopularniji su zlatni i srebrni, a za svečaniji izgled oni ukrašeni kristalima.

Neki komadi nakita nikada ne izlaze iz mode. O kakvim primjerima je riječ?

Svako godišnje doba ima svoju hit boju, ali smatram da se zlato i srebro nekako nose tijekom cijele godine. Ove godine zavladale su plastične naušnice pa mislim da će tako biti i iduće.

Postoje komadi nakita koji se obavezno moraju nositi za doček Nove godine. Koji je vaš favorit?

Moj favorit su definitivno naušnice, a trebale bi biti profinjene i upečatljive bez obzira na veličinu.

Boje daju primjetnost. Koja boja je ‘must have’ za blagdane?

Mislim da je to crvena boja. Volim ju na noktima i usnama pa tako i na nakitu.

Kad se spominju decentni i primjetni nakit – koji je trenutno više nosiv?

Trenutno je više nosiv decentniji nakit u dnevnim kombinacijama, dok se u onim svečanijim prilikama ipak nosi nešto veći i upečatljiviji.

Koji ukras za kosu je najmoderniji, po vašem mišljenju?

U modu su se nedavno vratile uksonice, ali meni su ipak draži rajfovi ukrašeni biserima ili cirkonima.

Je li teško kombinirati nakit s dress codom. Koji su najčešći problemi i nedoumice.

Tko voli i prati modu, njemu uglavnom nije. Detalji su ti koji svakojodjevnoj kombinaciji daju završni pečat pa s njima treba uvijek biti na oprezu. Najčešće nedoumice s kojima se žene susreću uglavnom su da li staviti jedan ili više komada nakita. Kad ste u nedoumici, sjetite se da je manje uvijek više.

Zlatni ili srebrni nakit – kojemu dajete prednost i zašto?

Volim oba, ali u zadnje vrijeme češće nosim zlatni zato što mi daje jednu dodatnu dozu glamura i tijekom dana i tijekom noći.

Nakitom se može uljepšati svaka odjevna kombinacija. Koje je vaše mišljenje o tome.

Ja ću se isto složiti s tom tvrdnjom. Smatram da dobar komad nakita može cijelu odjevnu kombinaciju podići na viši level. Uzmimo za primjer malu crnu haljinu uz koju možete nositi i male i velike naušnice, bisernu ogrlicu, tanki lančić ili ogromnu ogrlicu. Moramo se složiti da su detalji zapravo jako bitini.Share the joy
 • 190
 •  
 •  
 •  
 •  
  190
  Shares

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY