INTERVJU

INTERVJU

Share the joy
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares


MAJA GNJIDIĆ VERDECCHIA: “Svijet nam zavidi na ljepoti žena”

Ključna i veoma uspješna osoba u organizaciji popularnog i veoma zanimljivog izbora pod nazivom Najljepša Mama Hrvatske, Maja Gnjidić Verdecchia osoba je koja svaki posao obavlja se velikom ljubavlju. Tako je velik trud, rad, ljubav i znanje uloženo u ovaj izbor o kojem brojne osobe imaju samo riječi hvale. O počecima izbora, odazivu na ovo natjecanje, te poruci ovogodišnjeg izbora otkriva u intervjuu.

Koliko dugo ste u organizaciji izbora Najljepša Mama Hrvatske i jeste li očekivali da će izbor privući veliku popularnost?

Nakon osvojene lente ‘Miss Mamma Italiana’ , ulazim u organizaciju iste i postajem odgovorna osoba za  regiju u kojoj živim. Poslije  četiri organizirana regionalna  izbora, odlučujem zajedno sa vlasnikom licence, organizirati finale kategorije Gold. Tom prilikom, pozivamo predstavnike mog rodnog grada, da nam budu gosti na finalu. Gospodin Mileta Danijel, zamjenik gradionačelnika grada Šibenika i gospodin Karađole Dino, direktor TZ Šibenik, odazivaju se pozivu. Nisu znali što očekivati od ove manifestacije, no po završetku, ostaju  ugodno iznenađeni zabavom i simpatičnošću iste. Dolazimo do ideje da bi se nešto ovako moglo napraviti i u Republici Hrvatskoj. Izazov je prihvaćen!

Tako nastaje hrvatska licenca pod imenom Najljepša mama Hrvatske. Kao sva natjecanja, pa tako i ovo, ima svoja pravila. Jedno od njih jeste da postoje  dvije kategorije i to od 23/39 godina i kategorija Dijamant 40/53 godine. Mnogi su me pitali zasto postoji granica u godinama? Prvo, zbog logističkih razloga a drugo jer veći raspon godina ne bi bio mjerodavan.

Moram biti iskrena i reći da sam od samog početka bila sigurna da će ovakva vrsta  izbora i njegovog programa biti zanimljiva, zabavna i dobro prihvaćena. A za uspjeh ne mogu ne zahvaliti upravo Gradu Šibeniku i TZ –u koji su podržali ovaj projekt od samog početka te nas nastavljaju podržavati.

Kakav je odaziv majki na ovaj izbor?

Već od prve godine, odaziv je veliki. Važno je dati točnu informaciju o kakvom je natjecanju riječ. Žene koje odluče sudjelovati imaju priliku  pokazati svoju ljepotu, kao i svoje osobine. Nije samo kućanica koja vodi brigu o svojoj obitelji, ona je također moderna žena koja radi, ali koja je odlučila uzeti malo vremena za sebe i družiti se s drugim majkama, kroz ovaj izazov. Ona je jaka, odlučna, istinska žena.

Što je potrebno imati da bi se  majke mogle prijaviti?

Potrebno je biti majka, imati izmedju 23 i 53 navršene godine, imati hrvatsko državljanstvo i živjeti u Republici Hrvatskoj.

Koje promjene se događaju na izborima ove godine?

Ove godine, odlučili smo napraviti tri regionalna izbora; istočna Hrvatska, Dalmacija i Zagorje.

Iz svakog od njih, šest majki koje budu najviše bodovane, idu u finale koje će se održati u Šibeniku 1.rujna. Ocjene stručnog žirija u finalu, zbrajati će se sa ocjenama kojeg su dobile u regionalnom natjecanju.

Koja je poruka ovogodišnjeg izbora?

Majka – stup obitelji i društva

Djeca – najveće blago svijeta pa tako natjecanje ima i humanitarni predznak

Turizam – povezanost ljudi, običaja i kulture kroz najpopularniju djelatnost

Iz kojeg dijela Hrvatske su vam se najviše dojmile majke i po karakteru i po izgledu?

– Hvalile se Kaštelanke da su lipše neg’ Splićanke… tako kaže pjesma.

No, moje mišljenje je da su sve žene lijepe na svoj način, neovisno iz kojeg kraja zemlje dolaze. Svijet nam zavidi na ljepoti žena, a sam dokaz su sva druga međunarodna natjecanja u kojima predstavnice RH osvajaju, ponosno, visoke plasmane.Share the joy
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares