Gerard Butler predstavlja svoj najnoviji uradak

Share the joy
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares


Glumac Gerard Butler prihvatio je novu ulogu tijekom svog nedavnog posjeta Haitiju s međunarodnom humanitarnom organizacijom Marijini obroci koja provodi programe prehrane u školama.

Poznati glumac otputovao je na Karibe da bi vidio iz prve ruke kako djeluje humanitarna organizacija koja mijenja živote djece te upoznao nekolicinu djece kojoj ona pomaže. Tijekom posjeta školi Ecole Communautaire Saint Michel de Morne Mouton u općini Mirebalais, Gerard je dobio poziv da režira školsku predstavu o Isusovu rođenju, što je on s oduševljenjem prihvatio.

Zasukao je rukave i prihvatio se posla, sudjelujući u svim aspektima produkcije – od izrade kostima do podučavanja mladih glumaca kako se pravilno i glasno izražavati. (Možete vidjeti kako je ‘Josip’ odlično usvojio ove savjete u priloženom videu!)

Gerard je bio iznenađen time što su djeca uspjela napraviti nešto izvrsno s tako malo sredstava. Rekao je: „Dođeš tamo i vidiš da nema kostima, nema ničega, tako da smo zaista sve morali raditi ispočetka. Iznenadili su me svojom domišljatošću i time što su maksimalno iskoristili ono malo što imaju… I odjednom sam shvatio: ‘Ovo izgleda kao prava predstava!’ Bilo je to puno više od simpatičnog; bilo je izvanredno.“

Na Haitiju, gdje je bio u društvu osnivača Marijinih obroka, Magnusa MacFarlanea-Barrowa, veoma ga je dirnulo siromaštvo kojemu je svjedočio te pozitivan utjecaj koji ostavlja ova humanitarna organizacija. Marijini obroci pružaju dnevne školske obroke djeci u najsiromašnijim zajednicama na svijetu kako bi ih privukli u školu i omogućili im da uče i napreduju.

Gerard dodaje: „Neizmjerno su me razveselili ovi predivni ljudi koji, unatoč tome što žive u zemlji koja prolazi kroz teška vremena, nemaju ništa drugo za dati osim ljubavi. Zajednice se mijenjaju zbog Marijinih obroka koji hrane djecu na mjestu obrazovanja. Vidio sam to na djelu u Liberiji, a sada i na Haitiju.“

Haiti je najsiromašnija zemlja u Sjevernoj i Južnoj Americi – tri od četiri osobe jedva preživljavaju s manje od 2 dolara dnevno, a više od polovice stanovništva nema dovoljno hrane za jesti. Marijini obroci surađuju s lokalnim zajednicama i požrtvovnim volonterima na Haitiju koji pripremaju velike lonce riže i graha s ukusnim umakom kako bi svaki školski dan prehranili 41.831 gladno dijete.

To je jednostavna ideja koja djeluje. Obećanje dnevnog obroka potiče djecu – koja bi u suprotnom umjesto odlaska u školu morala raditi, prositi ili kopati po smeću u potrazi za hranom – da dođu u školu i steknu obrazovanje koje im može pružiti izlaz iz siromaštva.

Humanitarna organizacija počela je s radom 2002. godine prehranjivanjem tek 200 djece u Malaviju. Danas više od 1,3 milijuna djece u 17 zemalja diljem svijeta uživa u Marijinim obrocima svaki školski dan. Dovoljno je samo 120 kuna da jedno dijete prima Marijine obroke tijekom cijele školske godine.

Pogledajte predivnu snimku predstave o Isusovom rođenju s Haitija ovdje.

Marijini obroci vas pozivaju da poklonite gladnom djetetu bolju budućnost ovih blagdana sudjelovanjem u Velikom obiteljskom Božiću. Za samo 120 kuna jedno će dijete svaki školski dan primati hranjivi obrok tijekom cijele godine.

Ako želite doznati više o Marijinim obrocima ili želite sudjelovati u Velikom obiteljskom Božiću i pomoći promijeniti živote gladne djece na Haitiju i diljem svijeta, posjetite marysmeals.hr

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hrShare the joy
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY