BISERKA BLAĆE: „Frizura nosi veliku moć, te cjelokupni look može učiniti daleko boljim i zanimljivijim“

Share the joy
 • 360
 •  
 •  
 •  
 •  
  360
  Shares


Poznata i omiljena frizerka i vlasnica frizerskog salona u Šibeniku pod nazivom Biserka, Biserka Blaće osoba je čija pozitivna energija, umijeće stvaranja vrhunskih frizura i izvanredan odnos prema klijentima čine okosnicu njezinog uspjeha. Uvijek nasmijana, spremna za  kvalitetan i stručan rad i izuzetno šarmantna Biserka razlog je zašto mnogi dolaze upravo u njezin frizerski salon i redovito se oduševe fantastičnim frizurama.  

Koliko dugo ste u frizerskom poslu i koje su po vašem mišljenju najveće prednosti tog posla?

U frizerskom sam poslu već preko 30 godina, a kao najveće predosti izdvojila bih svakodnevnu komunikaciju s raznim ljudima, kao i mogućnost da kontinuirano učiš nešto novo. Edukacijama stječemo brojna znanja, a obožavam kada nekog mogu usrećiti onim što sam naučila.

Za svaki posao potrebne su određene sposobnosti i znanja. Koje su presudne odrednice da bi netko bio uspješan frizer ili frizerka?

Biti uspješna frizerka znači biti kreativan prije svega, često prilagodljiv, komunikativan. Frizer mora biti umjetnik, pa čak bih se usudila reći i dobar psihoterapeut. Vrlo mi je važna i urednost, te osjećaj za boje.

Koliko danas žene i muškarci brinu o izgledu kose u odnosu na prije?

S obzirom na moj dugogodišnji staž, mogu kazati kako žene, ali i muškarci brinu o svom izgledu i prate trendove. Mnogi vole biti u trendu, pa u korak s trendovima moramo ići i mi, frizeri. Recimo, žene su prije radile trajnu bez obzira na godine, dok su danas sklonije promjenama i eksperimentiranju.

Kaže se da je kosa najljepši ukras. Koliko je frizura važna za cjelokupni dojam i izgled osobe?

Smatram da je frizura ‘točka na i’. Ona nosi veliku moć, te cjelokupni look može učiniti daleko boljim i zanimljivijim. Često znam kazati kako uz dobru frizuru i šminku na sebe možete obući ‘vreću’ i bit će zanimljivo.

Ponekad zbog brzine tempa života nemamo dovoljno vremena za odlazak frizeru. Koje su najbrže vlastite tehnike za održavanje kose lijepom i postojanom.

Kosu je lako održati lijepom i postojanom zbog brojnih vrhunskih proizvoda koji su dostupni na tržištu, no svaka žena zna važnost tretmana u frizerskom salonu i to uvijek postoji razlika od njege kod kuće i one u salonu. Posljednji beauty trendovi istaknuli su jednostavne i efektne frizure, primjerice visoki rep ukrašen mašnom ili maramom do tek nekoliko skupljenih pramenova. Sve što je potrebno za lijepu frizuru je nekoliko sekundi vremena, koja gumica za kosu ili dvije, tri ukosnice.

Kad se spominju svečane frizure koja je po vašem mišljenju najveći i svevremenski hit?

Svevremenski hit svečanih frizura je niska punđa. Ona je odličan izbor za svaku dužinu kose jer će, za razliku od one visoke, bez problema ‘skupiti’ i poludugu kosu.

Otkrijte nam kakve su frizure hit ove jeseni.

Jesenski trendovi ove sezone svakako su definirane  bob frizure, divlje lokne, lagani valovi, tanke šiške, podignuta kosa, šarmantne pletenice… sa bilo kojom od navedenih frizura nećete pogriješiti ako frizuru nosite sa stilom.

Kako izgleda najneobičnija frizura koju ste dosad radili?

Jedna od najneobičnijih frizura koju sam radila je šibenska kapa rađena od kose za potrebe Figurina, obrtničke modne revije. Kapu sam radila nekoliko dana, napravila kalup i oko njega pažljivo modelirala kosu, napravila bovule i obojila ju u prepoznatljive šibenske boje – crnu i narančastu.

Kolika je zainteresiranost mladih za frizerskim zanimanjem.

Smatram da je zainteresiranost mladih za bilo koje zanimanje relativan pojam. Nažalost, većina frizera nakon završene srednje škole uopće ne traži posao u struci jer ga teško nalaze.

Vlasnica ste poznatog i uspješnog frizerskog salona u Šibeniku. Koja je vaša formula za uspjeh.

Važno je biti u korak s vremenom i pratiti trendove, pohađati seminare i klijentima osigurati najbolje od onoga što se trenutno nalazi na tržištu. Stručno usavršavanje mi je dio posla i života i uvijek se trudim klijentima ponuditi ono što zaslužuju, ali i ono što žele.Share the joy
 • 360
 •  
 •  
 •  
 •  
  360
  Shares

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY