BEAUTY CORNER

BEAUTY CORNER

Share the joy
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares


PROČITAJTE: SANJA AGIĆ – Najpoznatija hrvatska vizažistica, najljepši make up, najposebniji izgled!

 

sanja-agic-9

Osoba koja se zbog brojnih razloga može nazvati najpoznatijom i najboljom hrvatskom vizažisticom, Sanja Agić mnogim osobama je upravo svojim kvalitetnim  radom i radom s ljubavlju uljepšala najljepše trenutke života. Svega toga ne bi bilo bez njezinog predivnog karaktera i izvanrednog pristupa. S pravom se njezino ime može nazvati sinonimom za savršen i nezamjenjiv make up. U intervjuu otkriva odakle ideja za stvaranjem knjige Make up s potpisom,  koliko danas ima vizažista- profesionalaca, te s kojim poznatim osobama je surađivala.

sanja-agic-12

sanja-agic-1


sanja-agic-2

sanja-agic-3

sanja-agic-4

Najpoznatija ste hrvatska vizažistica, kako komentirate to? Koji  je najsigurniji put do uspjeha, te navedite koje prepreke je najteže prijeći.

Moje mišljenje je da u nijednoj profesiji nikad nije samo jedna osoba najbolja ili najpoznatija , uvijek su tu bar dvije-tri. Biti jedan od najpoznatijih je svakako rezultat dugogodišnjeg rada i ulaganja u sebe i svoj posao, žrtvovanja nekih drugih stvari u životu, a ponekad potpomognu malo i okolnosti, mjesto i vrijeme.
Smatram da sam vrlo odgovorna osoba, vrijedna i imam puno razumijevanja i strpljenja u radu s ljudima, naravno imam i mana kao i svatko. Ali ovo su definitivno vrline , uz neizbježan talent, koje su bitne da bi uspio i izdvojio se među najbolje.

sanja-agic-7
Koje prepreke je najteže prijeći?
U svakom poslu ima uvijek stotinu prepreka, mišljenja sam da je najteže riješiti stvari sam sa sobom, donijeti odluku kada je tvoj ego bitan, a kada ga treba zanemariti. Ljudi su najčešć sami sebi najveći neprijatelji. Mogu reći da je moj karakter takav da sam od malih nogu uvijek znala što mi je važno a što nije, uvijek sam imala posložene prioritete u glavi, pa tako i s godinama. Kad su prioriteti više manje pravilno posloženi , odluke dolaze lako i jednostavno. U tom slučaju nema krivih odluka .

sanja-agic-8

Koliko dugo ste radili na knjizi Make up s potpisom i odakle ideja za stvaranjem knjige?

Na knjizi Make up s potpisom sam radila cca dvije godine. Osjećala sam se spremnom za korak dalje u mojoj karijeri. S obzirom da sam  se u svojoj ranijoj mladosti bavila frizerstvom i vrlo mlada imala svoj frizerski salon u Opatiji, salon je radio odlično ali moja žrtva zbog tog salona u tim godinama je bila preozbiljna i jednostavno nisam bila spremna tako brzo otvoriti obrt ili školu šminkanja ili bilo što slično. Knjiga mi se kao ideja iz dana u dan sve više sviđala. Napraviti jednu predivnu modernu make up bibliju bilo je nešto što me pošteno izazivalo . Okupila sam najbolju ekipu s kojom sam do tada surađivala i krenuli smo optimistično u avanturu kojoj je kraj bio prilično neizvjestan, jer takvo nesto u Hrvatskoj nije postojalo i nitko nije znao što očekivati. Meni se ona činila kao predivan temelj za raditi dalje u ovoj struci u kojem god smjeru krenem. Financije mi po karakteru nikad u životu nisu bile na prvom mjestu pa tako ni tada, jer onaj tko se želi obogatiti sigurno neće pisati knjigu . Previše je tu truda i vremena uloženo da bi se ikada moglo naplatiti, ali je definitivno nešto prelijepo što ostaje i iza naših života i nekako me veseli što sam bila prva u nasoj maloj državi koja sam napravila takvu knjigu…

sanja-agic-5

sanja-agic-6

Koliko danas uopće ima vizažista – profesionalaca?

U današnje vrijeme mi se čini naša profesija jedna od popularnijih među ženama. Ne mogu se oteti dojmu da danas svaka djevojka koja sebe zna lijepo ili manje lijepo našminkat , se proziva vizažistom.

sanja-agic-45

sanja-agic-10

sanja-agic-11

sanja-agic-46

sanja-agic-22

Make up koji ne izlazi iz mode i koji  vi savjetujete najčešće koristiti je…

Make up je jedna vrlo individualna stvar ili ga možemo čak nazvati luksuz. U svakom slučaju u svakodnevnom životu je dobar onaj make up koji ne privlači pažnju na make up već na osobu. I sami ste sigurno vidjeli osobe koje u svakodnevnici nose crveni ruž a on uopce ne privlaci paznju, jer se stopio sa osobnošću te iste osobe a isto tako vidite neku drugu osobu sa crvenim ružem i sve što vidite na njoj je taj ruž, tako da nema pravila osim volite sebe i budite svoji . Meni najgora stvar u make up-u je kad žene žele sve izgledati kao Kim Kardashian ( koja je zaista lijepa) , medutim te žene nakon takvog make up-a više ne liče na sebe, nego sve postaju najčešće jeftine kopije Kim….

sanja-agic-50

sanja-agic-49

sanja-agic-14

sanja-agic-47

sanja-agic-15

sanja-agic-16

sanja-agic-17

sanja-agic-18

sanja-agic-19

sanja-agic-48

sanja-agic-13

Najzanimljivi dio vašeg posla je…
Najzamljiviji dio ovog posla su meni različita lica, svako lice mi je novo platno, svako mi je zanimljivo. Lijepa strana posla je maštovitost bez fiksnog radnog vremena, putovanja, lokacije, i ljudi, najviše razlicitosti ljudske, a zapravo sam s tim ljudima uvijek u nekim lijepim i bitnim njihovim trenucima. Nisam s njima u tužnim momentima, nisam s njima u trenucima dok placaju racune, dok se rastaju ili traze posao …. Ja sam s njima kad se spremaju za neki važan i lijep dogadaj, za vjenčanje , kad su puni pozitivne energije …

sanja-agic-43

sanja-agic-20

sanja-agic-21

sanja-agic-41

Poznate osobe s kojim ste surađivali i koju osobu najviše volite šminkati od poznatih ličnosti?
Surađivala sam u ovih desetak godina sa skoro svim hrvatskim javnim osobama, nemoguće ih je sada sve nabrojat… Suradnje koje su postale puno bliskije i dugoročne su svakako moja suradnja sa Vannom i Jelenom Perčin, i sa Nives Celzijus za koju mogu svakako reći da je jedna od najjednostavnijih i najugodnijih javnih osoba za suradnju. Ali moram reći da ih ima još puno s kojima se uvijek nanovo veselim raditi .

sanja-agic-42

sanja-agic-23

sanja-agic-24

sanja-agic-25

sanja-agic-26
Da se ne bavite ovim poslom bili biste…
Da se ne bavim ovim poslom bila bih možda frizer, možda neki zastupnik za određeni brend šminke. U svakom slučaju bih radila nešto vezano uz ljepotu ili modu… Ali moram napomenut da sam najsretnija što sam baš to što jesam i blagoslovljena što mogu raditi ono što najviše volim a da sam pritom ujedno i dobra u tome.

sanja-agic-27

sanja-agic-28

sanja-agic-29

sanja-agic-30

Koje Hrvatice se najbolje šminkaju?

Teško je reći koje se Hrvatice najbolje šminkaju jer najčešće ono što vidimo u tiskanim izdanjima ih je netko našminkao, a ne same. Mogu reći da je uvijek lijepo našminkana glumica Bojana Gregorić i vrlo često se sama šminka pa eto to mogu možda izdvojiti…

sanja-agic-40

sanja-agic-44

Koji su vam planovi koji želite ostvariti, a dosad niste?

Pa u procesu sam stvaranja novih ciljeva i planova,  jer sam dosadašnje većinom ostvarila… Voljela bih educirati mlade vizažiste,  ali vrlo probrano izdvojiti zaista kompletne osobe i s njima raditi. Voljela bih ukoliko ikada J.Lo bude imala koncert u Hrvatskoj, biti odabrana da ju šminkam… Voljela bih šminkati strane zvijezde koje se zbog raznih projekata nađu u našoj zemlji…Share the joy
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares